0

Öyle cıvıl cıvıl ki, sanki birden dile gelip konuşmaya başlayacak. Rengârenk dar sokaklar, o sokaklardan fışkıran muhteşem lezzetler ve büyüleyen bir tarih… Antakya’dasınız; kendinizi keyifli kent yürüyüşlerine ve bol yemeğe hazır edin.

Herkesin kendine ait bir Akdeniz’i olacaksa benimki Antakya ol- sun isterdim. Farklı din ve kültürden insanların bir arada huzurla yaşadığı bir atmosfere, sımsıcak sahillere, ılık Akdeniz rüzgârına, türlü otu ve peyniri, zeytini, balığı bol yemeklere zaten sahip. Üs- telik çokkültürlülüğün binlerce yıllık kadim geçmişine, tarihî yapılarına ve Anadolu’nun eşsiz lezzetlerine de hakim. Bizim gibi 3-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri kapsamında Antakya’ya konuk olan herkesin aklından bunların geçtiğine eminim. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerden bir araya gelen ünlü şefler ve üreticilerle birlikte ne çok ortak tutkuyu paylaştığımızı, Akdeniz mutfağının ilham veren ve tükenmeyen enerjisini yeniden hatırlarken; yanı başımızda olup bitenlere rağmen barışı ve yemek kültürünü onurlandırmak herkes için muazzam bir deneyimdi. Ünlü şeflerin pişirdiği tatlarla İtalyan, Ce- zayir, Tunus, Kıbrıs, İspanya gibi mutfaklara ait pek çok tatla tanıştığımız etkinliğin en eğlenceli yanı ise Antakya’yı keşfedebilmekti.

(38) (39) (40) (41) (42) (43)

(46) (47) (44) (45)

 

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published.

*