0

Fransa’nın ikinci büyük kenti Marsilya, yemek konusunda Paris ve Lyon’a kıyasla çoğu zaman göz ardı edilmiş olsa da, bu konuda bilgi sahibi olanlar farklı düşünüyor.

Marsilya, onlarca yıllık kötü şöhretinden sıyrılıp Paris dışında yaşayan tasarımcıların ve yaratıcı şeflerin yuvası haline geldi ve Fransız sahnesinde kendine bir yer edindi. Ancak bouillabaisse (Marsilya’nın ünlü balık güveci) söz konusu olduğunda tartışmasız bir numara. Her sabah balık pazarının kurulduğu vieux Limanı, şehrin en iyi deniz ürünlerini servis ettiğini iddia eden liman restoranlarıyla dolu. Bunların çoğu aşırı pahalı turist tuzakları olsa da Le Petit Nice-Passedat’a gelirseniz tamamen farklı bir tabloyla karşılaşacaksınız. Muhteşem Château d’If manzarasına sahip bu Relais & Chateaux oteli, üç Michelin yıldızlı bir restorana ev sahipliği yapıyor. Restoranın şefi Gérald Passedat burada deniz ürünleri carpaccio, safranlı et suyunda balık-ıstakoz ve balık çorbasında pişirilmiş bütün balık üçlüsünden oluşan Bouille Abaisse’ı servis ediyor. Bu kadar büyük bir güney şehri yaz aylarında bunaltıcı gelebilir, ancak temiz hava almak için çok uzağa gitmenize gerek yok. Şehrin güneyinde, yetenekli genç fırıncı Clément Higgins’in pastanesi Bricoleurs de Douceurs’a (bricoleursdedoucers.fr) uğrayın. Fırından aldığınız taze hamur işleri, tart ve keklerle birlikte kısa bir yürüyüş yaparak Plage du Prophète’e gidin ve tatlı bir ziyafet çekin. Marsilya yakınlarındaki en ünlü sahil şeridi, parıldayan koyların üzerinde yükselen 20 kilometrelik kireçtaşı kayalıkları Calanques’tir. Vieux Limanı’ndan buraya tekne turları düzenleniyor, ancak en iyisi yürüyüş botlarınızı giyip araba kiralamak ve masmavi sularda yüzmek için aşağıya inmeden önce yükseklerden manzarayı seyretmek. Yakın zamanda üç Michelin yıldızı alan ve Cassis’in üst kısmında çamlarla kaplı bir tepeden Akdeniz’e bakan La villa Madie’de öğle yemeği yemek için şık kıyafetler giymek isteyebilirsiniz. Ardından kasabanın inanılmaz derecede fotojenik, kafelerle çevrili limanında dolaşarak atmosferi içinize çekin. Güney Fransa’nın en zarif beyaz şarapları Cassis’in eteklerindeki şarap imalathanelerinde üretiliyor ve birçoğu halka açık. Clos-Ste-Magdeleine (clossaintemagdeleine.fr) üzüm bağları denize kadar iniyor; tadımlar ise güzel bir art deco villada yapılıyor. Anse de l’Arène’in çakıllı plajına götürmek için bir şişe AoC Cassis Blanc alın ve Fransa’nın denize bakan en yüksek kayalığı Cap Canaille’e kadar sahil boyunca manzarayı seyredin.

NEREDE YEMELİ 

Chez Etienne Pizzanın yanı sıra işkembeyle yapılan pied-et-paquets, koyun ayağı ve işkembe yahnisi gibi Marsilya spesiyaliteleri de servis ediliyor. Üç tabak yemeğin fiyatı kişi başı 33€’dan başlıyor. 43 Rue Lorette; 00 33 616 39787

La Villa Madie Dimitri ve Marielle Droisneau çifti tarafından işletilen bu üç Michelin yıldızlı restoran, Cassis’in üst kısmındaki sahile bakıyor. Altı tabaklık tadım menüsünün fiyatı kişi başı 210€’dan başlıyor. Avenue de Revestel Anse de Corton; 00 33 496 180000; lavillamadie.com

Le Petit Nice-Passedat Servis edilen deniz ürünleri, restoranın üç Michelin yıldızını hak ediyor. Tadım menülerinin fiyatı 180€’dan başlıyor. Anse de Maldormé, Corniche JF Kennedy; 00 33 491 592592; passedat.fr

 NEREDE KALMALI

Hôtel La Résidence du Vieux-Port odaları küçük, ancak limandan la Bonne Mère bazilikasına kadar uzanan eşsiz manzaralara sahip. Çift kişilik odaların fiyatı 177€’dan başlıyor. 18 Quai du Port; 00 33 491 919122; hotel-residence-marseille.com

 Intercontinental Marseille-Hotel Dieu Bu lüks otelin terası ve odaları Marsilya’nın en iyi manzaralarına sahip. Çift kişilik odaların fiyatı 400€’dan başlıyor. 1 Place Daviel; 00 33 413 424242; ihg.com

Les Roches Blanches Cassis’in eteklerinde deniz manzarasına ve sonsuzluk havuzuna sahip art deco mücevher. Çift kişilik odaların fiyatı 680€’dan başlıyor. (En az iki gecelik rezervasyon gerekiyor). 9 ave des Calanques; 00 33 442 010 930; roches-blanches-cassis.com

↑ Back to top