0

YABANİ DÜNYA

Kuşburnu, böğürtlen, çakaleriği, tatlı kestane ve mantar gibi yabanî mahsullerin yetiştiği sonbahar, yiyecek toplayanlar için en verimli mevsim. Kır gezilerini, yabanî mahsul toplayıp onlarla yemek pişirerek daha zevkli hale getirebilirsiniz. Sizin için sonbaharın en güzel ürün toplama gezilerini derledik.

Yaz, yerini sonbahara bırakıp yaprakların rengi parlak yeşilden kırmızı, altın ve kızıl kahverengiye dönerken doğa, kış öncesi bize son bir lezzet patlaması yaşatıyor. Kırlar, bayırlar mantar, elma, yemiş, tohum, meşe palamudu, tatlı kestane, mürver ağacı meyvesi, böğürtlen ve çakaleriğiyle beraber karahindiba, dulavratotu ve hindiba gibi köklerle doluyor. Eğer ne aramanız gerektiğini bilirseniz, hepsi sizin için orada.

Devamı Food and Travel Türkiye Ekim (2013) sayısında.
↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.