0

Tan ağarırken balonla göğe yükselip öğle sıcağında yeraltı mağaralarında soluklandığınız, günü gerçeküstü manzaralara karşı ziyafet çekerek sonlandırdığınız kaç şehir var? Dünyanın dört bir yanından gelen turistler yeri göğü karıştıradursun, biz bu mucize toprakların saklı kalan yemek kültürünün peşindeyiz.

Kaya inlerine oyulmuş eski evlerin yemeklerini pişiren, soğuğunu kıran tandır, kışın kıracın tüm zorluklarını, zamanın o durağan sahiplenişini en güzel özetleyen unsurlardan biri. Bazı yeni yerler sizi hızlandırır, yetişmek gereken çok fazla şey olduğunu hissettirir.

Bazıları ise tersine, zamanı ikiye, üçe katlar; sizi de zamanla birlikte çoğaltır sanki. Bir başka boyuta geçmişçesine dışarıdan bakabilir, kendi gerçekliğinizin uzağına düşmenin tadını do yasıya çıkarabilirsiniz. Kapadokya’nın misafirlerine yaptığı büyü de tam olarak bu.

 

Devamı Food and Travel Türkiye Ekim (2013) sayısında.
↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.