0

BENİM İTALYA AŞKIM

İngiliz şef Valentina Harris’in damarlarında İtalya aşkı dolanıyor. Çocukluğu ve ilk gençliği Toskana’da geçen Harris’in, mutfağın hayatın merkezinde olduğu bir kültürde, asil aile gelenekleriyle yetiştirilmiş olması nedeniyle tarifleri Toskana mutfağına güzelleme niteliğinde.

Son 30 yıldır geçimimi İtalyan gastronomi uzmanı, yazar, eğitmen ve şef olarak sağlıyorum. Halbuki konuştuğumda hiç de bir İtalyan’a benzemiyorum. Aksanım zaman içinde kaybolsa da, İtalya ve İtalyan mutfağının kalbimdeki yeri her zaman varlığını korudu. Ruhen ve kalben tam bir İtalyan gibi hissederken BBC radyo
sunucuları gibi konuşuyor olabilirim, ama rüyalarımı İtalyanca görür, sorunlarımı İtalyanca çözer, küfreder, öpüşür ve her zaman İtalyan usulü yemek pişiririm. Köri yaparken bile…

Devamı Food and Travel Türkiye Ekim (2013) sayısında.
↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.