0

MUTFAK SIRLARI

Sekizİstanbul’un şefi ve işletmecisi Maksut Aşkar, mutfağındaki püre formunda sonbahar sebzelerini ve narenciye dokunuşunu anlatıyor.

Şu sıralar ne pişiriyorum… Her sene kasım ayını dört gözle beklerim.

Hem yeni yaşımı hem de kışın ilk demlerini karşılarım. Kış menüm de kasım ayında şekillenir. Ay boyunca içine kapanık gibi görünen lezzetleri ortaya çıkarmaya özen gösteririm.

Favori tatlarım kestane, kereviz, yerelması, balkabağı, pazı ve tabii ki narenciye. Mevsimin hemen her sebzesini ipeksi kadife kıvamında püre haline getirip baharatlarla zenginleştirdikten sonra yemek ve tatlılara tamamlayıcı olarak kullanabilmeyi çok seviyorum. Kerevizi ette, kestaneyi tatlıda, yerelmasını balıkta kullanıyorum.

DEVAMI FOOD AND TRAVEL TÜRKİYE KASIM SAYISINDA…
↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.