
Maxx Royal Bodrum’da İki Kıyının Buluşması: Spago by Wolfgang Puck’tan Özel Tadım Deneyimi
Maxx Royal Bodrum, dünyaca ünlü Şef Wolfgang Puck’ın imzasını taşıyan restoranı Spago’da, Bodrum’un eşsiz doğasından ve Kaliforniya’nın zarafetinden ilham alan özel bir tadım menüsüne ev sahipliği yaptı.
Bu özel gecede misafirler, gelenekle yeniliğin buluştuğu bir gastronomi yolculuğunda yer aldı.
Bodrum’un en seçkin fine-dining duraklarından biri olan Spago by Wolfgang Puck, Michelin yıldızlı şefin Bodrum’a özel olarak hazırladığı menüyle misafirlerine unutulmaz bir deneyim sundu. Gecede sunulan menüde, yerel malzemelerin taze dokusu Kaliforniya’nın sade ama güçlü mutfak yaklaşımıyla buluştu. Her tabakta denge, sadelik ve doğallık ön plana çıktı.
Wolfgang Puck, menüsüyle ilgili hazırlıklarını şu sözlerle anlattı; “Bu menüyü iki kıyı arasında bir sohbet deneyimi olarak yorumluyorum. Bodrum’un güneşle olgunlaşan zeytinlerini, yabani otlarını ve taze deniz ürünlerini; Kaliforniya’nın cesur sadeliği ve mevsimsel ruhuyla bir araya getirdiğimizde ortaya sihirli bir şey çıkıyor: Her tabakta geleneğin yenilikle buluştuğu bir menü.”
Menüden Seçili Lezzetler
Bu özel gecede sunulan menüde, öne çıkan tatlar şunlardı:
• Susamlı Miso Külahında Acılı Ton Balıklı Tartar
• Tam Buğday Unlu Tart, Baby Bamya, Kamkat Kompostosu, Labne Peyniri
• Füme Somon Mousse “Puf”, Beluga Havyarı ile
• Yöresel Kırmızı Karides, Bodrum Çiftliği’nden Taş Meyveler, Deniz Börülcesi, Yeşil Satsuma Mandalinası
• Ege Denizi Levrek Fileto, Atalık Çeri Domates, Narince Üzümü, Kabak Püresi, Domates Suyu, Fesleğen Yağı
• Fırınlanmış “Balıkesir Kıvırcık” Kuzu Pirzola, Baharatlı Izgara Köfte, İsot ve Yoğurt ile
• Klasik Spago Kaiserschmarrn, Bodrum Çilekleri ve Kırmızı Meyveli Sorbe eşliğinde
Gastronomi dünyasında fark yaratan Wolfgang Puck, Spago ile Maxx Royal Bodrum’un sofistike mutfak yaklaşımına katkı sağlamaya devam ediyor. Bu deneyim gecesi, hem yerel tatların uluslararası dokunuşlarla yeniden yorumlandığı hem de her lokmanın bir hikâye anlattığı özel bir buluşmaya dönüştü.
• Susamlı Miso Külahında Acılı Ton Balıklı Tartar
• Tam Buğday Unlu Tart, Baby Bamya, Kamkat Kompostosu, Labne Peyniri
• Füme Somon Mousse “Puf”, Beluga Havyarı ile
• Yöresel Kırmızı Karides, Bodrum Çiftliği’nden Taş Meyveler, Deniz Börülcesi, Yeşil Satsuma Mandalinası
• Ege Denizi Levrek Fileto, Atalık Çeri Domates, Narince Üzümü, Kabak Püresi, Domates Suyu, Fesleğen Yağı
• Fırınlanmış “Balıkesir Kıvırcık” Kuzu Pirzola, Baharatlı Izgara Köfte, İsot ve Yoğurt ile
• Klasik Spago Kaiserschmarrn, Bodrum Çilekleri ve Kırmızı Meyveli Sorbe eşliğinde
Gastronomi dünyasında fark yaratan Wolfgang Puck, Spago ile Maxx Royal Bodrum’un sofistike mutfak yaklaşımına katkı sağlamaya devam ediyor. Bu deneyim gecesi, hem yerel tatların uluslararası dokunuşlarla yeniden yorumlandığı hem de her lokmanın bir hikâye anlattığı özel bir buluşmaya dönüştü.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek














