0

Yerel, mevsimsel, adil ve lezzetli

Yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı Aydan Üstkanat, Remzi Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı Mevsiminde Yemek’le, mevsimsel ve yerel tüketimin önemi kadar, fazla üretim ve israfın yanlışlığına da dikkat çekiyor. Laboratuvar çıkışlı tohumlar ve ilaçlar işin içine girip de her malze- meyi her mevsim bulur olduğumuzdan beri mevsiminde yemekle ilgili kafa karışıklıkları yaşar olduk. Yıl boyunca her türlü cilalı malzeme- yi tezgâhlarda görmeye alışan bir nesil yaz meyvesi, kış sebzesi nedir bilmeden büyüdü. Kitleler maalesef ne zaman ne yiyeceğini bilmiyor, umursamıyor ama yine de küçük bir grup tüketim ve üretim ilişkisini önemsiyor; bilinçli talepleri var. Bu küçük grubun sesine önem verdiği yemek yazarlarından Aydan Üstkanat, kısa süre önce raflarda yerini alan yeni kitabı Mevsiminde Yemek’te işte tam da bu hayati konulara dikkat çekiyor ve “toprağı, çiftçiyi ve emeği hatırlayalım” diyerek her- kesi yemeklerini çöpe atarken bir kez daha düşünmeye davet ediyor. 

(26)

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.