Mutfakta da dinamizm
İbiza’dan Miami’ye, dünyanın dört bir yanındaki şubeleriyle ‘lüks plaj kulübü’ konseptini tanımlayan Nikki Beach’in bu yaz açılan Bodrum şubesinin mutfak direktörü Mehmet Soykan’la, markanın mutfağa da yansıyan dinamizmini konuştuk.
Bize yolunuz Nikki Beach ile buluşmadan önceki mutfak maceranızı anlatabilir misiniz?
Yurt içi ve dışında Swissotel, Four Seasons, Le Meridien, Hilton, Rezidor gibi dünyaca ünlü birçok zincir otel işletmesinde çeşitli görevlerde bulundum. Ancak şunu itiraf etmeliyim, ilk kez Nikki Beach markası altında bugüne kadar edindiğim klasik otel yönetimi ve deneyimi dışında farklı bir deneyim yaşıyorum. Düşünün, işe geldiğinizde sizi “Bugün eğlenmeye hazır mısın?” diye karşılayan yöneticiler var. Tabii siz de mutfak ekibinizi aynı şekilde karşılıyorsunuz. İşte bunun bir resort otelde misafire verilecek en güzel hediye olduğunu düşünüyorum. Sonuçta onlar detaylarda boğulmaya değil, dinlenmeye ve eğlenmeye geliyor. Eğlenmeyen bir personel, misafirini nasıl eğlendirebilir ki?
Nikki Beach’in Bodrum ayağında menüleri oluşturulurken neleri göz önüne bulundurdunuz?
Öncelikle Beach Club, bildiğiniz gibi dünyada kalitesi ve seviyesi tasdiklenmiş bir konsept. Buranın menüsünü hazırlarken azami şekilde dikkat kesildiğimiz konu, gelen misafire Saint Tropez, Koh Samui, Monaco ya da Duabi’de alıştığı standartları sunmak oldu. Kısacası dünyadaki Nikki Beach’lerde ne servis ediliyorsa biz de Bodrum’a getirmeye çalıştık. Birebir aynı ürünleri bulmak bizi zorladı, bu zorluğu en yakın ürünleri bularak ve yaratıcılığımızı kullanarak çözdük. Café Nikki’de dünyanın farklı mutfaklarından, neredeyse tamamı ev usulü hazırlanmış ürünleri, denizin kıyısında nezih bir ortamda sunuyoruz. Özellikle kahvaltıya dışardan çok sayıda talep alıyoruz. Sunset Lounge’da ise Bodrum kıyılarının eşsiz manzarasına karşı sefa ederken, neşeye neşe katacak nefis atıştırmalıklar sunuyoruz.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
HİTİTLERİN BAŞKENTİ ÇORUM, GASTRONOMİYLE UNESCO YOLUNDA
Dr. Oetker’den Ferahlığı ve Pratikliği Bir Arada Sunan Yeni Soğuk Kahve Çeşitleri!
ATG Hotels’in lüks segmentteki vizyoner markası The Norm, Bodrum’un en özel lokasyonlarından biri olan Le Chic bünyesinde, 27 Mayıs’ta kapılarını açıyor.
S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Ayvalık’ta Sofranın Hafızası Konuşuldu
Türkiye’nin 138 Yıllık Mirası Hacı Abdullah Lokantası’nda Safranbolu Gecesi: Türk Mutfağının Hafızası Aynı Sofrada Buluştu
Ege Kıyısında Bir Gastronomi Ritüeli: Tam Ocakbaşı x Yazz Collective
GlorIa Hotels & Resorts’tan Sezona Işıltılı Bir Başlangıç: PremIum PIer Açıldı
Mehmet Yalçınkaya İmzalı Alaz Restoran İlk Yılını Kutladı
Arkas Holding’den Urla’ya Gastronomi Eğitimi Desteği
Balparmak’tan Dünya Arı Günü’nde “Doğa İçin Arı Gibi Düşün” Projesine Davet
Erken Rezervasyon Güvencesi ve Büyük İndirimler
BVLGARI HOTELS & RESORTS, PIER DANIELE SEU VE BELLAVISTA İŞBİRLİĞİYLE YENİ ‘PİZZA BAR’INI TANITIYOR
İncili Gastronomi Rehberi Sekizinci Yılına Hazırlanıyor
Dünya Kahvaltı Günü’nde Sofraların Başrolünde Pratiklik Var
