KAZ PEŞİNDE
Hindiyle aranız iyi değilse kaz eti, yılbaşı sofrası için güzel bir alternatif. Tabii Kars’tan gelmiş, kurutulmuş kaz eti olması şartıyla. Kars kazının eti daha lezzetli, çünkü başaklardan toprağa düşen tahıl taneleriyle besleniyor, kesildikten sonra bir ay boyunca tuza yatırılarak kurutuluyor. “Kar düşmeden kaz yenmez” denilmesinin sebebi ise kazların ilk kar yağana kadar büyümesinin ve yağlanmasının beklenmesi. Tuz sevmiyorsanız kaz etini önce haşlayın ve haşladığınız ilk suyu kullanmayın. Haşlarken içine bulgur ilave ettiğiniz kazı fırına verdikten sonra dışı çıtır, içi yumuşak lezzetine ulaşabilirsiniz. Gerçek bir Kars ziyafeti için kaz etine çok yakışan kavılca bulgurunu kullanın. Bu lezzeti İstanbul’da tatmak isteyenler İstinye’de Osmani’ye (0212 345 56 00; osmani. com.tr) ya da Fenerbahçe’de Misina Balık’a (0216 550 02 58; misinabalik.com) uğrayabilir.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek















Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.