0

KAZ PEŞİNDE

Hindiyle aranız iyi değilse kaz eti, yılbaşı sofrası için güzel bir alternatif. Tabii Kars’tan gelmiş, kurutulmuş kaz eti olması şartıyla. Kars kazının eti daha lezzetli, çünkü başaklardan toprağa düşen tahıl taneleriyle besleniyor, kesildikten sonra bir ay boyunca tuza yatırılarak kurutuluyor. “Kar düşmeden kaz yenmez” denilmesinin sebebi ise kazların ilk kar yağana kadar büyümesinin ve yağlanmasının beklenmesi. Tuz sevmiyorsanız kaz etini önce haşlayın ve haşladığınız ilk suyu kullanmayın. Haşlarken içine bulgur ilave ettiğiniz kazı fırına verdikten sonra dışı çıtır, içi yumuşak lezzetine ulaşabilirsiniz. Gerçek bir Kars ziyafeti için kaz etine çok yakışan kavılca bulgurunu kullanın. Bu lezzeti İstanbul’da tatmak isteyenler İstinye’de Osmani’ye (0212 345 56 00; osmani. com.tr) ya da Fenerbahçe’de Misina Balık’a (0216 550 02 58; misinabalik.com) uğrayabilir.

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.