0

Genç şeflerin kimlikle mtihanı

Genç şeflerin kariyerlerine ivme kazandırmasına vesile olan Bocuse d’Or, dünyadaki en prestijli gastronomi yarışması. Yarışan şeflerin hazırladıkları tabaklarda kendi mutfak kültürlerini yansıtabiliyor olmaları, onları oylayan dünyaca ünlü şefleri en çok heyecanlandıran etmenlerden. Bu da özgünlüğün en az lezzet ve sunum kadar önem taşıdığının altını çiziyor.

Gastronomi günümüzde tüm dünyada en çok ilgi gören sektörlerin başında geliyor. Artık yeme içmenin çok daha ötesini işaret ettiği ve bu kavramların şemsiyesi altından çıktığı bir gerçek. Zira, globalleşmeye inat, ülkelerin kimliklerini belirgin kılmakta, hatta imaj kimliğini oluşturma aşamasında mutfağı hayati önem taşıyor. Hâl böyle olunca da mercek- ler mutfakları görücüye çıkaran şeflere çevriliyor. Şeflerin uluslararası arenalarda elde ettiği başarılar, milli gurur nedeni olarak görülüyor.

Genç şefler

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.