YEMEKSEPETİ PARK’TA FAZLA AKILLI TARTI SİSTEMİ ILE GIDA İSRAFINA SON!
Türkiye’nin 81 şehri ve KKTC’de 90 bini aşkın iş ortağı ile yemek siparişi denildiğinde ilk akla gelen marka olan Yemeksepeti, Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi olan Fazla ile yaptığı iş birliği ile sıfır atık hedefine bir adım daha yaklaşıyor. İş birliği kapsamında Yemeksepeti, Fazla’nın geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi ile yemekhane mutfağında oluşan gıda atığını ölçümlüyor ve yeşil ofis çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek gıda atığı üzerine farkındalık yaratıyor.
Yemek, hızlı market ve çevredeki esnaflardan tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını dakikalar içinde kapısına götüren çevrim içi hızlı ticaret platformu Yemeksepeti; israfla ve israf kaynaklı karbon salımıyla mücadele etmek için teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren Fazla ile yaptığı iş birliği ile gıda israfına dikkat çekiyor. Bu kapsamda Yemeksepeti, merkez binası Yemeksepeti Park’ta yer alan yemekhane mutfağında Fazla’nın profesyonel mutfaklar için özel olarak geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi ile gıda atığını dijital bir şekilde ölçümlüyor ve yönetiyor. Yeşil ofis çalışmaları devam ederken sıfır atık hedefine bir adım daha yaklaştıracak bu uygulama ile hem sektöre örnek olmayı hem de gıda atığına yönelik şirket içi farkındalık yaratmayı hedefliyor.
“Yemeksepeti Park’ta oluşan gıda atığını %50’ye kadar azaltmayı hedefliyoruz”
Yemeksepeti Kurumsal İletişim Direktörü Tuba Güven Saraçoğlu, iş birliği ile ilgili olarak şunları söyledi: “Yemeksepeti olarak; Yemeğin, Yeninin ve Yarının odağında daima her zaman daha iyisini arıyor ve tüm ihtiyaçları anlayıp hedeflerimizi gerçek kılacak çözümler yaratmayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda Fazla ile hayata geçirdiğimiz iş birliği kapsamında, Akıllı Tartı Sistemi’nin sunduğu teknoloji ve dijital kullanım kolaylığı ile yemekhanemizde oluşan atıkları ölçümlemeye başladık. Gerçekleştirdiğimiz ölçümlerle elde ettiğimiz otomatik raporlar sayesinde atık miktarını değerlendirmeyi, menü değişikliklerini planlayarak gıda atık yönetimini gözden geçirmeyi ve yemekhanemizde oluşan gıda atığını %50’ye kadar azaltmayı hedefliyoruz. Bu sayede gıda israfını olabildiğince azaltabileceğimize ve gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakabileceğimize inanıyoruz.”
“Kurumsal sürdürülebilirlik çalışmaları için örnek oluşturuyor.”
Dünya genelinde her yıl üretilen gıdaların 3’te 1’inin düzenli olarak israf olduğuna dikkat çeken Fazla Pazarlama ve İş Geliştirme Lideri Koray Koçer de “Yemeksepeti ile farklı alanlarda iş birliklerimiz var, Akıllı Tartı Sistemi de bu iş birliklerinden önemli bir tanesi. Yaptığımız tüm projelerde Yemeksepeti’nin gıdayı nasıl sahiplendiğini ve gıda üzerine pozitif etki yaratacak projeler yaptığını ve yapmaya da devam etmek istediğini biliyorduk. Kendi yemekhanelerinde Akıllı Tartı Sistemi’ni kullanarak gıda atıklarını azaltmaya yönelik başlattıkları bu proje hem gıdaya verdikleri değeri gözler önüne seriyor hem de kurumsal sürdürülebilirlik çalışmaları için örnek oluşturuyor. Günümüzde dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunun farkında olan iki teknoloji firması olarak Yemeksepeti ile gıda atığını azaltma yolculuğunda Akıllı Tartı Sistemi’nin teknolojisini kullanarak bir iş birliği gerçekleştirmekten oldukça mutluyuz. Her geçen gün daha fazla kurumun sürdürülebilirlik odağıyla aksiyon alarak geliştirdiğimiz teknolojilerden yararlandığını ve yemekhanelerinde Akıllı Tartı Sistemi’ni kullanılmaya başlayarak israf ile mücadele ettiğini görmek, Dünya’mızın ihtiyaç duyduğu sistemsel dönüşümün gerçekleştiğine dair umutlarımızı pekiştiriyor.” şeklinde konuştu.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek