0

KUZEY EGE RÜYASI

Hayal edin…

Haliç’ten deniz uçağına biniyorsunuz. Bir saatte  kendinizi Cunda Adası’nın üzerinde buluyorsunuz. Uçağınız nefis bir koya iniyor. Şık otelinizde harika yemek ve birinci sınıf bir hizmet sizi bekliyor. Bu hayali hemen gerçekleştirmeye ne dersiniz?

Ayvalık ve Cunda Adası son yılların parlayan yıldızı. Ayvalıkseverler, bu ileri görüşlü Ege ilçesinin kitle turizminden  olumsuz  yönde etkilenmemesi için uzun zamandır uğraşıyor. Eğitimli yerli halkın elini memleketinden çek- memiş olması, yeni nesillerin dönüp Ayvalık’a sahip çıkması, kentin ileri görüşlü kimliğinin  devam etmesini sağlıyor. Bu durum, özellikle mutfak ve turizm alanlarında  kendini hissettiriyor. Ayvalıklılar  mutfaklarına  sahip çıkarken turizm hassasiyetlerini  göstermeye devam ediyorlar.

Ayvalık doğumlu olmasalar da hayatlarının uzun kısmını burada geçiren Tunç ailesinin oteli Ortunç’ta da doğaya ve çevreye saygı ekseninde dö- nen turizm anlayışı bulundukları coğrafyanın  kültürel bilinciyle birebir örtü- şüyor. Cunda’nın sembollerinden  biri olan Ortunç’un 34 yıllık başarısının arkasında büyük emek, özveri ve tutku var. Hikâye 1960 yılında, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde koro sanatçısı olarak görev yapan Orhan Tunç’un bir arkadaşıyla  geldiği Ayvalık’a gönül vermesiyle başlamış. Tunç, Cunda’nın batısında, Midilli’nin karşısında çam ormanları arasında kayalık bir arazi satın alır. 1980 yılına kadar eşi Necla Hanım’la birlikte sadece mi- safirlerini ağırladıkları bir mutluluk alanı yaratmışlar kendilerine. O yıla kadar dost meclisinde  ‘Orhan’ın Yeri’ olarak  anılan  tesis, 55 kişilik Ortunç Hotel işletmesine dönüştürülmüş.

Devamı FOOD and TRAVEL AĞUSTOS SAYISINDA.
↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.