0

Her köşesinden tüten yemekleriyle Bangkok adeta bir açık hava lokantası. Son on yıldır yabancı şeflerin akınına uğrayan şehir artık sadece sokak yemekleriyle anılmayacağa benziyor.

Bangkok’ta buram buram kokan sokak yemeklerine burun kıvıran da çok, bu lezzet cümbüşünün büyüsüne kapılıp Tayland aşığı olan da. Her şeye rağmen değiştirilemez bir gerçek varsa o da doğru noktayı bulduğunuz her yerde, her türlü damağa uygun iyi bir şeyler bulmanın mümkün olduğu. Bazı sokak yemeklerini en şık lokantada bile yeseniz aynı tadı almak mümkün olmuyor, mesela pad thai. Erişte görünümlü bir çeşit kalın pirinç noodle’ıyla yapılan pad thai hemen önünüzde istediğiniz malzemeler karıştırılarak stir fry denilen pişirme yöntemiyle hazırlanıyor. Yumurta, taze soğan, balık sosu (tuz niyetine kullanılıyor), sarımsak ve bolca çili biberi en temel malzemeleri.

FT ipad MART2016_032 FT ipad MART2016_033 FT ipad MART2016_034 FT ipad MART2016_035 FT ipad MART2016_036 FT ipad MART2016_037

 

↑ Back to top