0

SAVOLA GIDA’DAN TÜRKIYE’DE YİNE BIR İLK, VALLA BELLA RENDE RENDE ÇIKTI…

Vala Bella Rende Rende, kuru poğaça yapımını kolaylaştıracak, ustaların sağ kolu olacak

Savola Gıda, börek ve pastane ustalarının kuru poğaça üretiminde zaman tasarrufu sağlamaları ve işlerini kolaylaştırmaları için Vala Bella Rende Rende’yi piyasaya sundu. Hazır rendelenmiş ürün formuyla kullanıma sunulan Vala Bella Rende Rende, ustaları halihazırda kuru poğaça yapımında kullandıkları yağları rendeleme zahmetinden kurtaracak. Bu yenilikçi ürün, hem 12 saate varan zaman tasarrufu hem de kuru poğaça ürünlerinde maksimum çıtırlık, parlaklık ve kabarma performansı sağlıyor.

Türkiye’nin en sevilen sıvı yağ markası Yudum’un üreticisi Savola Gıda, 2018 yılında üretime başladığı endüstriyel ve pastacılık yağları alanında sektör temsilcilerini yenilikçi ürünler ile tanıştırıyor. Fırıncılık ürünleri için özel olarak geliştirilen bitkisel yağ Vala markasının yeni ürünü olan Vala Bella Rende Rende de bunlardan sadece birisi.

Vala Bella Rende Rende, Vala Bella’nın mükemmel kıvamı ve lezzetini rendelenmiş formda sunuyor, bu haliyle de börek ve pastane ustalarının vazgeçilmezleri arasında olmanın ötesinde kuru poğaça ustalarının sağ kolu olmaya aday. Vala Bella’nın eşsiz kalitesinden ödün vermemek için profesyonel ekipler tarafından üç yıl süren çalışmalar sonucunda geliştirilen Vala Bella Rende Rende, Savola Gıda’nın Ayvalık’taki tesislerinde üretiliyor. Rendelenmiş ürün formu ile ustaların kullanımına sunulan bu yenilikçi ürün, kuru poğaça üretimi yapan işletmelerin işlerini hem hızlandıracak hem de kolaylaştıracak.

Su içermeyen bir bitkisel yağ olan Vala Bella Rende Rende, özellikle kuru poğaça üretimindeki performansıyla öne çıkıyor. Ustaları ekstra rendeleme zahmetinden kurtararak, zamandan tasarruf sağlıyor ve bu sayede iş verimliliğini arttırıyor. Vala Bella Rende Rende, kuru poğaça için gerekli olan yağı hazırlarken bloklara ayırma, 12 saat soğutucuda bekletme ve rendeleme gibi aşamalara gerek kalmadan direkt yağın hamur ile buluşturulmasına olanak veriyor. Ayrıca esnek yapısı sayesinde, tur verilerek yapılan hamurlarda, tur verilme işlemi sırasında hamurla bütünleşerek hamur içerisinde homojen dağılması sayesinde maksimum çıtırlık, parlaklık ve kabarma performansı sağlıyor.

Savola Gıda Türkiye Hakkında:

Türkiye sıvı yağ sektörünün lideri Yudum Gıda, üretimine ilk olarak 1975 yılında İstanbul Haliç fabrikasında başladı. 1984 yılında fabrikanın Ayvalık’a taşınmasıyla birlikte yeni yatırımlarla zeytinyağının yanı sıra yemeklik ayçiçek ve mısır yağında da üretim hacmini artırdı. 2017 yılında şirket unvanı Savola Gıda Türkiye olarak değişti. Şirket, 2017 yılında Egemden markasının lansmanını gerçekleştirerek zeytinyağı pazarında uzman ve güçlü duruşunu pekiştirdi. Sıvı yağ pazarında yıllardır Yudum, Egemden ve Sırma markaları ile Türkiye’nin en çok tercih edilen sıvı yağlarını üreten Savola Gıda’nın 23.000 m2 açık alan üzerine kurulu Ayvalık’taki fabrikasının yıllık üretim kapasitesi, mısır yağı ve ayçiçek yağı için 150.000 ton, zeytinyağı için 20.000 tondur. Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Savola Gıda, yüksek teknolojisiyle Nisan 2018’de yeni margarin üretim tesisini faaliyete alarak Sava ve Vala markalarıyla endüstriyel ve pastacılık yağları pazarına girdi. Şirket, yerli üretimi artırmak ve çiftçilere destek olmak hedefiyle Tohum Derneği iş birliği ile 2021’de Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Sosyal Sorumluluk Projesi’ni, 2022’de yabani zeytin ağaçlarını, ekonomiye ve çiftçilerin kullanımına kazandırmak için Delice Zeytinlerinin Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılması ve Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’ni başlattı. Savola Gıda Türkiye, 2023 yılı Ocak ayında BRCGS A+ sertifikasını alarak üstün kalitesini bir kez daha kanıtladı.

↑ Back to top