BOLLUK, IŞIK VE UMUTLAR ÜLKESİNDE
Rönesans’ın habercisi olarak görülen “Decameron”un yazarı Giovanni Boccacio, çığır açan kitabının bir yerinde Bengodi adlı bir hayal ülkesinden bahseder. Yiyecek ve içeceğin bol olduğu, herkesin sağlıklı yaşam sürdüğü bu ülke, zor günlerde mutluluğa duyulan özlemi ifade eder.
Bengodi’de insanın mutluluğu temel alınır. Burada herkes için bolluk, ışık ve umut vardır. İşte bu güzellikler ülkesi, asırlar sonra Çanakkale’de gerçek oluyor. Bengodi’nin kurucusu Asmadan Grubu’nun bağcılık ile ilişkisi, 2017 yılında, Manisa Köprübaşı’nda oluşturulan bağlarla başlamış. Aynı yıl başka bir teruar arayışı sonucu, bağcılığa son derece uygun bir bölge olan Ecabat’ta, Cabernet Sauvignon asmalarının bulunduğu olgun bağlar satın alınmış.
Bölgenin bağcılık için ideal esintilerine, zengin killi ve kumlu toprak yapısı da eklenince Merlot, Cabernet Franc, Petit verdot ve Malbec gibi uluslararası üzüm çeşitleri de yetiştirilmeye başlanmış. Ayrıca yerel geleneklere uzak kalamayıp, kadim Anadolu ve Trakya üzüm çeşidi olan Kuntra ya da diğer ismiyle Karasakız’ı da üretmeye başlamışlar.
Bugün 280 dönüm Manisa’da ve 200 dönüm Eceabat’ta olmak üzere toplam 480 dönümlük bağlarda dünyada kabul görmüş, yemeklerle çok iyi uyum sağlayan ve yıllandırma
potansiyeli yüksek, güçlü şaraplar üretiyorlar. Geleneksel rustik tarzın öğeleri ile tasarlanmış, doğal taş kaplama binası ve Asmalı Avlu etrafındaki toplam 20 odası ile Bengodi, tıpkı adı gibi büyülü bir mekâna ev sahipliği yapıyor.
Tüm odalar, lüks banyoları ve kendine has konum ve özellikleri ile rahatlık ve konfor ön planda tutularak tasarlanmış. Konuklarına samimi ve sofistike bir ortam sunan Bengodi’de, şaraphane – mahzen, Potina Restaurant – Bar, Asmadan Dükkân, toplantı salonu gibi olanaklar da sunuluyor. Bengodi SPA ise açık havuz, refresh odası, kova duşu, macera duşu, kar çeşmesi, sauna ve geleneksel Türk hamamı ile yenileyici deneyimler vaat ediyor.
Bengodi’nin misafirlerine bir de sürprizi var: Asmadan Bağcılık Tarihi Müzesi. Müzenin giriş bölümünde, asmanın tarihsel yolculuğunu anlatan ekranlar dikkat çekiyor. Türkiye’deki bağ kültürü eserlerini referans alan müze, şarapçılık geleneğini en eski tarihlerden başlayarak anlatması açısından sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da ilk kabul ediliyor.
Ne dersiniz, mutluluk ülkesiyle tanışmak için fazlasıyla sebep yok mu?
Bilgi için: bengodi.com.tr
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek