
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un İtalyan Restoranı Bellini, Baharın Tüm Tazeliğini Sofralara Taşıyor
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un İtalyan mutfağının özgün tatlarını sunan prestijli restoranı Bellini, bahar mevsimine özel hazırladığı yeni menüsünde misafirlerine tazeliği, hafifliği ve İtalya’nın eşsiz lezzetlerini bir arada sunuyor. Sicilyalı deneyimli danışman şef Giovanni Vaccaro’nun imzasını taşıyan bahar menüsünde; mevsim sebzeleri, deniz ürünleri ve zengin Akdeniz esintileri öne çıkıyor.
Baharın Tazeliği ve Renkleri Bellini Mutfağında
Çırağan Sarayı’nın tarihi atmosferinde, Boğaz’a karşı konumlanan Bellini, bahar aylarında da hem damaklara hem de gözlere hitap ediyor. Bellini’nin Akdeniz’in ferahlatıcı dokusunu taşıyan yeni menüsü, zengin tatları ve yaratıcı sunumlarıyla dikkat çekiyor. Yenilenen menüdeki tüm reçeteler, 20 yılı aşkın deneyime sahip Vaccaro’nun danışmanlığında hazırlanıyor.
Başlangıçlarda; limon soslu Tuna Carpaccio ve mozzarella dolgulu Patlıcan Sarma, baharın tüm renklerini yansıtıyor. Kırmızı karides eşliğinde Yeşil Kuşkonmaz, hem zarif hem çarpıcı bir tat sunuyor. Paylaşımlık lezzetler arasında; Burrata ve fesleğenli Focaccia ile ton balıklı, siyah zeytin ezmeli, kabak çiçekli Focaccia, sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. Ana yemeklerde; bezelye ve kuşkonmazla hazırlanan Tavuk Ravioli, Karides Risotto ve parmesanlı Mantar Risotto, taze mevsim sebzeleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Deniz ürünleri arasında öne çıkan Karadeniz Kalkanı; ızgara sebzeler, kızarmış polenta ve prosecco sabayon sosuyla sofistike bir yorum kazanıyor. Hoş bir bahar lezzeti sunan Jumbo Karides’in yanı sıra Izgara Kırmızı Tuna, patlıcan parmigiana ve kabak püresi ile eşsiz bir uyum yakalıyor. Et severler için parmesan kaplı Kuzu Pirzola, trüflü kremalı polenta ile sunularak menünün en rafine seçeneklerinden biri oluyor. Tavuk Milanese, parmesan kabuğu, ızgara sebzeler ve patates eşliğinde, klasik bir İtalyan yorumuyla servis ediliyor. Finalde ise Limonlu Mascarpone, tatlı severlere hafif ve ferah bir son dokunuş sunuyor.
Boğaz’ın Eşsiz Manzarasında İtalyan Esintisi
Bellini, klasik bir İtalyan restoranından öte, Çırağan Sarayı’nın ihtişamlı atmosferinde yer alan, sıcak ve samimi bir bahar akşamı mekânı. Yüksek tavanlı salonu, gösterişli kristal avizesi, İstanbul Boğazı’nı gören boydan boya büyük camları, el boyaması işlemeli duvarları, muhteşem Boğaz manzarasına açılan terası, mavi-beyaz temalı keyifli oturma gruplarıyla birleşen yemek masaları ve daha fazlasıyla Bellini, bahar akşamlarını keyifli bir İtalyan yemek deneyimine dönüştürüyor. İstanbul’un eşsiz manzarasında, şef Vaccaro’nun vizyonuyla şekillenen yeni menüsüyle Bellini, akşam yemeklerinde zarafet, lezzet ve ferahlığı bir arada sunuyor.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek














