0

MICHELIN YILDIZLI ŞEF YORIC TIÈCHEOCAK AYINDA AQUA RESTAURANT’A KONUK OLUYOR!

MICHELIN YILDIZLI ŞEF YORIC TIÈCHE OCAK AYINDA AQUA RESTAURANT’A KONUK OLUYOR!

Başarılı şefleri misafirleri ile buluşturan Four Seasons Hotel Bosphorus,
24-26 Ocak günlerinde ünlü bir lezzet ustasını daha konuk ediyor. Lezzet tutkunları, Aqua Restaurant’ta Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, A Four Seasons Hotel’in Michelin yıldızlı şefi Yoric Tièche’nin yemeklerini tatma fırsatına sahip olacak

İstanbul, gastronomi meraklılarının ilgisini çekecek oldukça önemli bir şefi ağırlamaya hazırlanıyor. Lezzet dünyasının Oscar’ı olarak tanımlanan ve dünyada sayılı mekân ve kişilerin layık görüldüğü Michelin yıldızına sahip Yoric Tièche, Boğaz’ın buluşma noktası Aqua’nın misafirlerine özel olarak İstanbul’a geliyor. Fransız Rivierası’nda konumlanan Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, A Four Seasons Hotel’in baş aşçısı Yoric Tièche, sahip olduğu Michelin yıldızıyla dikkat çeken şefler arasında yer alıyor.

“RUHU VE TARİHİ OLAN MEKANLARIN KENDİNE HAS KOKULARI OLUYOR…”

Four Seasons Hotel Bosphorus’un Akdeniz restoranı Aqua’da 24-26 Ocak günlerinde öğle ve akşam yemeklerine imza atacak olan Yoric Tièche, İstanbullulara benzersiz bir lezzet şöleni yaşatacak. “Konumu nerede olursa olsun daima ruhu ve tarihi olan mekanlar bulmaya çalışıyorum zira kendilerine has bir kokuları oluyor” diyen Tièche’nin, Aqua’ya özel olarak hazırladığı menüde beş başlangıç, beş ana yemek ve beş tatlı seçeneği yer alıyor.

‘YARININ BÜYÜK ŞEFLERİ’NDEN…

Dünyanın en prestijli restoran rehberlerinden Gault & Millau tarafından “Yarının Büyük Şefi” ödülüne layık görülen ve 2016 yılında Michelin yıldız alan Yoric Tièche, deniz ürünleri, et, yerel sebze ve meyvelerle çağdaş dokunuşların Akdeniz etkileriyle yeniden yorumlandığı bir Fransız Provensal mutfağı sunuyor.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0552 381 11 11

YORIC TIÈCHE KİMDİR: CEVENNES DAĞLAR’INDAN MICHELIN YILDIZINA

Aix-en-Provence doğumlu Tièche, Fransa’nın güneyinde Cevennes dağlarındaki bir köyde yaşayan büyükannesinin yanında geçirdiği yaz tatillerinde yemek pişirmeye ilgi duymaya başladı. Genç yaşlarında köyün enerjik fırıncısının ustalığından etkilendi.

Tièche o günleri: “Her gece yarısı fırına giderdim. Kruvasan, ekmek ve çikolatalı çörek yapmak için geç saatlere kadar ayakta kalıyorduk. Sabahın ikisinde büyükannemin evine dönerdim” sözleriyle anlatıyor.

Tièche, Fransa’nın değişik yerlerinde seçkin restoranlarda çalışarak kariyerinde ilerledi. Nice’in ünlü oteli Hotel Negresco’da Alain Lorca ile çalışarak Akdeniz ve Fransız Provensal mutfaklarında ustalaştı. Daha sonra Paris’te Michelin yıldızlı Taillevent’da Alain Solivérès ile burjuva mutfağını (cuisine bourgeoise) tanıdı. Paris’teki Michelin yıldızlı Restaurant le Meurice’de Şef Yannick Alleno’nun yardımcısı olarak on yıl boyunca klasik yüksek mutfak sanatını öğrendi. Tièche, Paris ve diğer kentlerde restoranlar da açtı. Gault & Millau tarafından 2016 yılında “Yarının Büyük Şefi” ödülüne layık bulundu.

“FRANSA’DA YEMEK, İŞ VE ANLAŞMA YAPMANIN ÖNEMLİ PARÇASI”
Tièche yemeğin özellikle Fransa’da iş ve anlaşma yapmanın önemli bir parçası olduğunu ifade ediyor. “Bir yemeği dostlarınızla ve ailenizle paylaşabileceğiniz gibi hiç tanımadığınız biriyle de yemek yiyebilirsiniz. Kültürü, inancı veya siyasi görüşü ne olursa olsun, fark etmez. Buzları eritmekte iyi bir yemek gibisi yoktur.”

↑ Back to top