KESTANE
Hiçbir şey mevsim ruhunu kestane kadar iyi yakalayamaz! Bu eşsiz kabuklunun koku ve aromasıyla dolu bir yılbaşı hayali kuruyoruz.
Kestane, tarihte bilinen en eski gıda malzemelerinden. Temel bir karbonhidrat kaynağı ve hayli besleyici. İlk insanların henüz arpa, darı yokken bolca kestane tükettiği, hatta ilk meyve tatlısının bala batırılan kestaneler olduğu söyleniyor. Türk mutfağının sevilen tadı ‘kestan kebap’ için meyveler yüksek ateşte kavrularak pişiriliyor. Haşlaması da makbul. Kestane, Osmanlı Dönemi’nde şaşalı saray mutfağının da vazgeçilmez malzemelerindendi. Padişahların pilav ve çorbalarından eksik olmadığı gibi, salatalarda da kullanılmış. Özellikle av etlerine, hindi ve kuzuya yakıştırılan, haşlama sebzelere de kendine has bir tat katan kestane bugün et yemeklerinin modern yorumlarında da karşımıza çıkıyor. Ancak kesin olan bir şey var ki, kestane tatlı dünyasının yıldızı. Kestaneli pastalar, cheesecake’ler, tartlar, ekler, çikolatalar ve tabii ki kestane şekeri hemen tüm dünya mutfaklarında karşımıza çıkar.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek















Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.