MİDYAT’TA BİR GÜZEL

Güneydoğu’da tarihi iliklerinizde hissetmek istemez misiniz? 1600 yıllık bir geçmişe sahip binası aslına uygun olarak restore edilen Kasr-ı Nehroz Otel’de bir fincan mırra eşliğinde Mezopotamya manzarasını seyretmenin keyfine varın. Kilise…

YENİ YILA SAĞLIKLA GİRİN

Yeni yılda eğlence, sağlık ve zindeliği bir arada yakalayın. Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel yeni yılı eğlenceli yılbaşı programları, konaklama paketleri ve avantajlı spor ve spa paketleriyle karşılıyor. Yılbaşına özel açık…

AVANGART PARTİ İÇİN

Türk mutfağını özel reçeteleriyle yeniden yorumlayan Ace Restaurant, şeflerin elinden çıkan lezzetleri kapınıza kadar ulaştırıyor. Avangarde Collection bünyesindeki Avangarde Catering’den hem ev hem de ofis partileriniz için sipariş verebileceğiniz lezzetler…

BAŞKENTTE KARNAVAL

Ankaralılar, “Bu yılbaşında ne yapsak?” diye kara kara düşünmeyin. Marriott Internatinal’ın lüks oteli JW Marriott Ankara, yılbaşı gecesi sizi eğlenceli bir karnavala davet ediyor. 2014’ü Latin konseptiyle karşılayacak otelde birbirinden…

SEYYAHIN GÖZÜ

Seyahatlerinizi ölümsüzleştirmek için ortalama bir fotoğraf makinesiyle yetinmeyin. Canon’un PowerShot serisindeki yeni PowerShot G16 ve PowerShot S120 modelleri görüntü işleme ve lens tasarımında öncü. Yeni görüntü işlemcisi DIGIC 6, zorlayıcı…

YILBAŞI COŞKUSU

Hilton otelleri yeni yılı İstanbul’da karşılamak isteyen konuklarına üç farklı konsept sunuyor: Hilton İstanbul Terrace Restaurant’ın görkemli açık büfesine canlı müzik eşlik ediyor. Conrad İstanbul’da Boğaz manzarasına hakim Summit Bar…

KIŞ ORTASINDA İBİZA

The Istanbul Edition’ın bünyesindeki Cipriani kış sezonuna girdi; dekorunu ve menüsünü yeniledi. Dünyaca ünlü marka, bu kış İstanbullu konuklarına yeni konseptiyle İbiza’yı yaşatmak istiyor. Şef Domenico Tonin’in İtalyan lezzetlerine eklenen…

İKİSİ BİR ARADA

Yeni yıla aile ve dostlarıyla canlı müzik eşliğinde girmek isteyenleri özel bir menüyle ağırlamaya hazırlanan Gümüşsuyu Restaurant, yeni yıl keyfini brunch’la tamamlıyor. CVK Park  Bosphorus İstanbul bünyesindeki restoranda, Şef Maximilian J.W tarafından…

KÖŞKTE YILBAŞI

Anadolu lezzetlerini modern ve zarif yorumlarla sunan Moda Saklı Köşk, kırmızı kapılarını 2014’e açıyor. Yeni yılı karşılarken, ev sıcaklığında farklı lezzetler deneyimlemek, DJ performansı ve canlı müzik eşliğinde gecesine renk katmak isteyenleri Saklı Köşk’ün hazırladığı özel yılbaşı menüsü…

BOĞAZ’IN BALIK PAZARI

Park Fora’nın balık tezgâhı Karadeniz, Marmara ve Ege’nin bereketini konuklarıyla paylaşıyor. Mevsiminde taze deniz ürünlerini, balık denilince akla gelebilecek tüm lezzetlerle birlikte  sunan Park Fora’da paella, Valensiya  kıyılarının denizci yemeği moule mariniere, şarapla pişirilmiş düğmeli ahtapot,…

DENİZ DOSTU

2008’de kurulan Friend of the Sea, sürdürülebilir balıkçılık hakkında uluslararası sertifika veren bağımsız bir sivil toplum kuruluşu. Bağımsız denetimleri sonucunda 50 ülkede 350’nin üzerinde şirketin ürünleri, Friend of the Sea onayını…

FOOD AND TRAVEL TÜRKİYE KASIM SAYISI BAYİLERDE…

San Sebastián Michelin denetçilerinin sevgili kentinde mutfak devriminin izleri Cheesecake İyi bir cheesecake’e kim hayır diyebilir? Kyoto Geleneksel Japon mutfağı Tire Ege’nin hamarat ovası Cruise dosyası Gemi seyahatiyle dünyanın sonuna yolculuk…

DÜNYANIN SONUNA YOLCULUK

Gemi seyahatleri sizi yeni maceralar, eşsiz deneyimler için Antarktika’nın soğuk kıyılarından Büyük Set Resifi’ne, dünyanın en uç köşelerine götürecek. KUTUP MACERASI ANTARKTİKA 96 yolcu kapasiteli Akademik Ioffe ile Antarktika’ya yapılan Off the Beaten…

SAN SEBASTIAN – TÜM İHTİŞAMIYLA BASK

Uzun süredir seyyahları mutfağına çeken, Michelin denetçilerinin sevgili kenti San Sebastián’da sadece fine dining deneyimi hedeflemeyin. Kentin mutfak devrimi, yeni nesil şefler sayesinde hızla devam ediyor. Yirmi yıldan uzun bir süredir Bask kenti San Sebastián’da yaşayan gastronomi rehberi Gabriella…

MADAKASGAR

Minibüsün camından hipnotize olmuşçasına etrafı seyrediyorum. Değersiz eşyalar taşıyan kağnılar, yol kenarında birkaç parça eski eşya ve yiyecek satmaya çalışan insanlar, yalınayak çocuklar… İlk karşılaştığım manzaraya yoksulluk hâkim. O dakikada dünyanın şimdiye kadar algıladığımdan çok daha farklı olduğunu gözlerimle görecek…

EGE’NİN HAMARAT OVASI

Sırtını yasladığı yeşilin bereketini sofrasına taşıyan Tire, taze otlarının kokusu, çeşit çeşit peyniri ve kalpleri yumuşatan zeytinyağlıları kadar, becerikli insanının gülümseyen yüzüyle de benzersiz bir evsahibi. Ege’nin adını anmak bile…

48 SAAT / PRAG – VİYANA – ESKİŞEHİR

Opera, Sacher-torte, şnitzel ve görkemli bir mimari… Viyana denilince akla bunların gelmesi çok doğal. Ancak son yıllarda esen yenilik rüzgârı, bu eski imparatorluk başkentinin çehresini epey değiştirdi. Hatta tabiri caizse ona…

KYOTO

Sonbaharın ayazını Uzakdoğu’nun iç ısıtan lezzetleriyle kırın. Japon mutfağı ve kültürü üzerine araştırmalar yapan Avustralyalı yemek yazarı Jane Lawson, Zen’i Kyoto mutfağına özgü klasik tatlarda buluyor.  

PEYNİRLİ GÜZELLER

Şehvetli kadifemsi kremalar, nefis çıtır tabanlar… İyi bir cheesecake’e kim hayır diyebilir? Çamfıstığından bademe, her biri birbirinden  karakterli malzemelerle yapılan cheesecake’ler ruha iyi gelir.  

SONBAHARIN BEYAZ İNCİSİ TRÜF

Kasım ayı itibariyle mevsimin en özel lezzetlerinden trüf mantarı restoran menülerinde görülmeye başladı. Mövenpick Hotel AzzuR Restaurant’ın İtalyan Başaşçısı Giovanni Terracciano, İtalya’nın Piemonte Bölgesi’nin mutfak dünyasına sunduğu  hediyelerden olan mucize lezzeti tam mevsiminde keşfetmek…

OKULLU CHEESECAKE’LER

Kurulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’de yiyecek-içecek alanında profesyonel eğitim açığını dolduran MSA, Maslak’taki kampüsünde amatörler için de tek günlük atölyeler düzenliyor. Kütüphanesinden laboratuvarına, oditoryumundan müzesine, tam kapsamlı bir eğitim kurumu olan MSA’da,…

BİR BİLENE SORDUK

Yurtdışı gezilerinden ilham alan Zuhal Olcay vakit buldukça soluğu Londra ya da Berlin’de alıyor. Turizm sektöründe deneyimli bir isim Uğur Sofuoğlu, önümüzdeki yıllarda yıldızı parlayacak destinasyonlarını anlatıyor. Yoğun set programınıza ara verdiğinizde…

BALKABAĞI

Zengin ve topraksı tadı, yumuşak ve ağızda eriyen yoğunluğuyla balkabağının mutfağımızdaki yeri ayrı. Parlak, turuncu rengini görünce aklına sadece Cadılar Bayramı gelenlerin bilmesi gereken çok şey var.  

MUTFAK SIRLARI

Sekizİstanbul’un şefi ve işletmecisi Maksut Aşkar, mutfağındaki püre formunda sonbahar sebzelerini ve narenciye dokunuşunu anlatıyor. Şu sıralar ne pişiriyorum… Her sene kasım ayını dört gözle beklerim. Hem yeni yaşımı hem de kışın…