KYOTO

Sonbaharın ayazını Uzakdoğu’nun iç ısıtan lezzetleriyle kırın. Japon mutfağı ve kültürü üzerine araştırmalar yapan Avustralyalı yemek yazarı Jane Lawson, Zen’i Kyoto mutfağına özgü klasik tatlarda buluyor.  

PEYNİRLİ GÜZELLER

Şehvetli kadifemsi kremalar, nefis çıtır tabanlar… İyi bir cheesecake’e kim hayır diyebilir? Çamfıstığından bademe, her biri birbirinden  karakterli malzemelerle yapılan cheesecake’ler ruha iyi gelir.  

SONBAHARIN BEYAZ İNCİSİ TRÜF

Kasım ayı itibariyle mevsimin en özel lezzetlerinden trüf mantarı restoran menülerinde görülmeye başladı. Mövenpick Hotel AzzuR Restaurant’ın İtalyan Başaşçısı Giovanni Terracciano, İtalya’nın Piemonte Bölgesi’nin mutfak dünyasına sunduğu  hediyelerden olan mucize lezzeti tam mevsiminde keşfetmek…

OKULLU CHEESECAKE’LER

Kurulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’de yiyecek-içecek alanında profesyonel eğitim açığını dolduran MSA, Maslak’taki kampüsünde amatörler için de tek günlük atölyeler düzenliyor. Kütüphanesinden laboratuvarına, oditoryumundan müzesine, tam kapsamlı bir eğitim kurumu olan MSA’da,…

BİR BİLENE SORDUK

Yurtdışı gezilerinden ilham alan Zuhal Olcay vakit buldukça soluğu Londra ya da Berlin’de alıyor. Turizm sektöründe deneyimli bir isim Uğur Sofuoğlu, önümüzdeki yıllarda yıldızı parlayacak destinasyonlarını anlatıyor. Yoğun set programınıza ara verdiğinizde…

BALKABAĞI

Zengin ve topraksı tadı, yumuşak ve ağızda eriyen yoğunluğuyla balkabağının mutfağımızdaki yeri ayrı. Parlak, turuncu rengini görünce aklına sadece Cadılar Bayramı gelenlerin bilmesi gereken çok şey var.  

MUTFAK SIRLARI

Sekizİstanbul’un şefi ve işletmecisi Maksut Aşkar, mutfağındaki püre formunda sonbahar sebzelerini ve narenciye dokunuşunu anlatıyor. Şu sıralar ne pişiriyorum… Her sene kasım ayını dört gözle beklerim. Hem yeni yaşımı hem de kışın…

AYIN KONUĞU

“İstanbul’da züccaciye dükkânına giren fil gibiyiz ” Ahmet Ümit’le son romanı Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nin raflara çıktığı günlerde buluştuk. Sevdiği kentleri, tarihinden mutfağına, sokak hikâyelerinden rant belasına, tüm hücreleriyle masaya yatırdık.  

ESKİMEYEN ADRESLER

Eleven Madison Park New York Tam üç Michelin yıldızlı özel restoranın et ve deniz mahsullerine uyguladığı modern New York dokunuşları, uzun süre akıldan çıkmayacak türden. New York’un üç Michelin yıldızlı birkaç restoranından…

RESTORANLAR

Şef Emre Şen’in iddialı yemekleriyle Flamingo, New York’tan üç Michelin yıldızlı klasik Elevan Madison Park, Prag’ın sürpriz restoranı Mlynec ve İstanbul, İzmir ve Çanakkale’den klasik balıkçılar.   Flamingo İstanbul Emre Şen, Türk…

AJANDA NOTLARI

Dünyada eksantrik festivaller, Türkiye’de ise müzik ve komedi kasım ayını renklendiriyor. Pushkar, Hindistan, 6-17 Kasım 14. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ Antalya, Türkiye, 8-30 Kasım RäbEcHILbI RIcHTERSwIL ŞALGAM FESTİVALİ Richterswil, İsviçre,…

ALTI DURAKTA ANKARA

“Ama Ankara’da deniz yok!” Ankaralılar artık bunu duymak istemiyor. Keza sıkıcı bir memur kenti yakıştırmasını da. Plak dükkânının da balığın da iyisi, başkentte sizi bekliyor. 1 – Açıkhava keyfi için Botanik Parkı’na gidin. Çankaya ilçesinde…

YAVAŞ AMA EMİN ADIMLAR

Kentlerin özgünlüğü ve sükûnetini, küreselleşmenin yıpratıcılığına ve hızına karşı korumak için ortaya çıkan kentler birliği Cittaslow’a Türkiye’den dâhil olan kentler, geleceğini yavaş ama emin adımlarla kuruyor. Seferihisar’ı mercek altına almak doğru…

YENİ BAŞLANGIÇLAR

Berlin’in dramatik bir geçmişi var ama aynı zamanda Avrupa’nın en yaratıcı ve ileri görüşlü başkentlerinden biri. Yenilikçi kentin gastronomi dünyasını keşfetmenin tam zamanı. Raue, kendi jenerasyonundan olan tüm Berlinli şefler…

BENİM İTALYA AŞKIM

İngiliz şef Valentina Harris’in damarlarında İtalya aşkı dolanıyor. Çocukluğu ve ilk gençliği Toskana’da geçen Harris’in, mutfağın hayatın merkezinde olduğu bir kültürde, asil aile gelenekleriyle yetiştirilmiş olması nedeniyle tarifleri Toskana mutfağına…

FOOD AND TRAVEL YENİDEN TÜRKİYE’de ve TÜRKÇE!

İki yıl önce yayın hayatına ara veren, İngiltere kökenli Food and Travel dergisi, kaldığı yerden devam ediyor. Yeme-içme ve seyahat kültürü dergisi Food and Travel, bugünden itibaren yeniden raflardaki yerini…

SUSUZ MASAL KAPADOKYA

Tan ağarırken balonla göğe yükselip öğle sıcağında yeraltı mağaralarında soluklandığınız, günü gerçeküstü manzaralara karşı ziyafet çekerek sonlandırdığınız kaç şehir var? Dünyanın dört bir yanından gelen turistler yeri göğü karıştıradursun, biz…

YEDİ RENKLİ MAURITIUS

Bir zamanların jet sosyetesinin oyun bahçesi, bugünün favori balayı destinasyonu Mauritius… Renklerin diliyle konuşan ada okyanus mavisinden toprak rengine, içinde her tonu barındırıyor. Herkesin gözdesi 16’ıncı yüzyılda, Hint Okyanusu’nda seyreden…

MAVİ VE FERAH

Deniz manzaralı oteller geçmişte kaldı. Sizin için suyun üstünde, hatta altında konaklayabileceğiniz en güzel odaları derledik. Afrika usulü yüzen evler ZİMBABVE/ZAMBİYA Yüzen ev denilince Avrupa ya da İngiltere’de gördüğünüz sardunyalarla kaplı…

YABANİ DÜNYA

Kuşburnu, böğürtlen, çakaleriği, tatlı kestane ve mantar gibi yabanî mahsullerin yetiştiği sonbahar, yiyecek toplayanlar için en verimli mevsim. Kır gezilerini, yabanî mahsul toplayıp onlarla yemek pişirerek daha zevkli hale getirebilirsiniz….

48 SAAT – SANTA CRUZ / CAGLIARI / ÇIRALI

Sardinya’nın candan başkenti Cagliari’de güneş, kışın bile yüzünü eksik etmiyor. Kentin yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, birbirinden güzel plajlar ve koylarıyla deniz ve güneşle flört etmek isteyenleri bekliyor. Farklı…

BİR BİLENE SORDUK

Efsane restoran el Bulli’yi 2011 yılında kapadıktan sonra onun yerine bir eğitim kurumu açan İspanyol şef Ferran Adrià ile sevdiği lezzetleri konuştuk. Lüksle yıkanmış adresleri ise işin uzmanına, Nilüfer Müstecaplıoğlu’na…

YENİ BAŞLANGIÇLAR

Berlin’in dramatik bir geçmişi var ama aynı zamanda Avrupa’nın en yaratıcı ve ileri görüşlü başkentlerinden biri. Yenilikçi kentin gastronomi dünyasını keşfetmenin tam zamanı.   Bir zamanların harap, şimdinin gelişen Kreuzberg bölgesinde, Checkpoint…

SOĞAN

Soğan Keskin esanslı, becerikli soğanın kabuklarını kat kat soyuyor, tüm sırlarını ifşa ediyoruz. Bunları biliyor muydunuz? – Gözyaşlarına boğulmak istemiyorsanız soğanı soymadan önce 15 dakika kadar buzlukta bekletin. – Antik Mısırlılar…