
Unilever Food Solutions Geleceğin Menü Trendlerini Belirlemeye ve Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor
Geleceğin Menüleri 2025 “Harekete Geçiren Lezzetler” Teması ile Yayında!
Ev dışı tüketim sektörüne kattığı inovatif ve sürdürülebilir yaklaşımlarla birlikte şef
ve işletmecilerin bir numaralı çözüm ortağı olma misyonuyla hareket eden Unilever
Food Solutions, Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun üçüncüsünü sektörle
buluşturdu.
gelen 1600’den fazla şefin çalışma ve öngörüleriyle hazırlanan ve ilkini 2023 yılında
yayınlamaya başladığı “Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2025”i sektöre sundu. Yayınlandığı
günden bu yana büyük ilgi gören rapor; şefleri tutkuyla bağlı oldukları mesleklerinde daha
özgür kılmayı, yaratıcılıklarını artırmayı ve sektöre ilham olmayı amaçlıyor.
Geleceğin Menüleri her yıl, global yeme-içme sektörünü şekillendiren ana trendleri belirliyor.
Bu yıl raporda dört temel trend bulunuyor. Bu trendler sektördeki dönüşümü yansıtıyor ve
“Harekete Geçiren Lezzetler” kavramına büyük bir vurgu yapıyor. Şeflerin bakış açısından
lezzetin hareketi ön plana çıkarken, yemeğin duygu, keşif ve ev dışı tüketim sektöründe
başarılı olmak için değişen ihtiyaç ve çözümlerle nasıl bütünleştiği gözler önüne seriliyor.
Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2025’te bu yıl öne çıkan dört temel trend: Sokak
Lezzetlerine Şef Dokunuşu, Sınır Tanımayan Mutfaklar, Köklere Dönüş ve Yeni Nesil Yemek
Deneyimi.
oluşturan güçlü bir mutfak dönüşümü. Global ölçekte Asya ve Latin Amerika mutfaklarına
olan yoğun talep, yemek kültüründe büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. İkinci büyük
değişim, insan hareketliliğinin mutfak dünyası üzerindeki etkisi. Göç ve göç turizmi, Sokak
Lezzetlerine Şef Dokunuşu, Sınır Tanımayan Mutfaklar ve Köklere Dönüş trendlerinin en
büyük itici gücü. Şefler, yeni malzemeleri, mutfak tekniklerini ve lezzetleri bir araya getirerek
benzersiz yemekler yaratma konusunda daha cesur ve yenilikçi hâle geliyor. Son olarak,
dijitalleşme yemek deneyimlerini dönüştürüyor ve Yeni Nesil Yemek Deneyimi trendine
hayat veriyor. Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojiler, misafirlere daha
kişiselleştirilmiş deneyimler sunmayı mümkün kılıyor. Aynı zamanda, şeflerin misafirlerin
kişisel damak zevklerine uyum sağlayan yenilikçi yemekler yaratmalarına da yardımcı oluyor.
rafine teknikler kullanarak bir üst seviyeye taşımaya odaklanırken, aynı zamanda sokak
lezzetlerinin samimi cazibesini ve keşif duygusunu da koruyor. Böylece, sokak yemeği
kültürünün rahat ve dinamik atmosferini sunmaya devam ederken daha yüksek kalitede bir
yemek deneyimi de ortaya çıkıyor. Bu trend, özellikle dünya mutfağından ilham alan hem
erişilebilir hem de heyecan verici lezzetler arayan modern yemekseverlere hitap ediyor.
Sınır Tanımayan Mutfaklar: Bu yemek trendi, farklı yemek geleneklerini uyumlu ve yenilikçi
deneyimlere dönüştürüyor. Bu hareket, küreselleşme ve göçün yanı sıra çok kültürlü
köklerini onurlandırmayı amaçlayan yeni nesil şefler tarafından yönlendiriliyor. Şefler, farklı
mutfak etkilerinin nasıl bir araya getirilebileceğini yeniden tasarlayarak, yenilikçiliğin ötesine
geçen benzersiz ve otantik yemekler yaratıyor.
Köklere Dönüş: Daha az bilinen yöresel mutfakları takdir eden ve yeniden canlandıran bu
trend, yerel malzemelere ve kültürel mirasa kök salmış pişirme tekniklerine hak ettikleri
değeri veriyor. Bu akım, geçmişi korurken ileriye doğru hareket etmenin ve her yemeğin
özünde otantikliğin kalmasının önemini vurguluyor. Çoğu zaman bir bölge içinde doğup
zamanla daha geniş bir kitleye ulaşan bu trendin başarılı olabilmesi için lezzetlerin özünü
korumak gerekiyor.
geçerek misafirlerin yemeğin hazırlanışına ve şekillendirilmesine dahil olabildiği daha
etkileşimli ve kişisel deneyimlere dönüşüyor. Yeni nesil yemek deneyimi trendi, yemeği
birden çok duyuya hitap eden ve kapsayıcı bir hâle getirerek benzersiz ve fark yaratan özel
deneyimler sunmaya odaklanıyor.
Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2025, tüm bu trendlerin detaylı açıklamalarının yanı sıra;
global şef ağının katkılarıyla şekillenen içerikleri, Türkiye Unilever Food Solutions Lider Şefi
Osman Bahadır’ın liderliğindeki UFS Türkiye şefleri ve Türkiye’de gastronomi sektöründen
Aras Çetin, Bora Korkmaz, Cem Ekşi, Nusret Karateke, Özgür Kılınçlar, Sezgin Çınar, Sinan
Büdeyri, Yaren Çarpar ve Yiğit Alıcıoğlu gibi alanında önemli isimlerin trendler odağında
hazırladığı ilham verici reçeteleri içeriyor. Ayrıca, Vedat Milor, Mehmet Yaşin, Ufuk Tarhan,
Merin Sever, Murat Güllü, Hülya Ekşigil ve Duygu Kutluoğlu Kılıç gibi uzmanların kaleme aldığı
makaleler, bu trendlerin ortaya çıkışındaki düşünsel altyapıyı da okuyucuya aktarıyor.
Trendler, güçlü küresel veriler ve şeflerin kapsamlı geri bildirimleri doğrultusunda derlendi.
Bu veriler arasında raporlar, sosyal medya analizleri ve 21 ülkede gerçekleştirilen 300
milyondan fazla çevrimiçi arama yer alıyor. Ayrıca, 20 pazarda faaliyet gösteren 1.100’den
fazla şeften alınan ayrıntılı geri bildirimler ve Unilever Food Solutions’ın deneyimli şef
ekibinin katkıları da sürece dahil edildi. Unilever Food Solutions şefleri, Geleceğin
Menüleri’nde yer alan trendleri yansıtan lezzetli tarif konseptleri geliştirdi. Bu tarifler,
trendler için ilham kaynağı olmanın yanı sıra işletmeler için en uygun trendlerin
uygulamasına da rehberlik edecek şekilde hazırlandı.
Artık mutfakta yaratıcılığı ve inovasyonu harekete geçirme zamanı!
Geleceğin Menüleri Trend Raporuna www.unileverfoodsolutions.com.tr’den ulaşabilir,
raporu ücretsiz olarak inceleyebilir ve indirebilirsiniz.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek














