
İyi Malzeme ve Gerçek Makarnanın Yeni Adresi La Pasta Mamma, Kapılarını Açtı!
Geleneksel İtalyan tarifleriyle hazırlanan gerçek makarnanın yeni temsilcisi La Pasta
Mamma, “İyi Malzeme, Gerçek Makarna” mottosuyla Kadıköy’de misafirlerini
ağırlamaya başladı. Anadolu Yakası’nın yükselen yeme-içme ve tasarım
lokasyonlarından biri olan Yeldeğirmeni’nde konumlanan restoran misafirlerine, taze makarnaya adanmış bir gastronomi deneyimi sunuyor.
İtalyan şef Davide Boggian’ın geleneksel tariflerinden ilhamla hazırlanan makarnalar,
1946’dan beri yalnızca orijinal reçetelere sadık kalınarak hazırlanıyor. Her gün taze olarak
yoğrulan ve siparişle pişirilen yumurtalı makarnalar, Parmesan Reggiano, soğuk sıkım sızma
zeytinyağı ve yerel pazarlardan tedarik edilen mevsim ürünleriyle birleşiyor. Menüde sekiz
çeşit makarna yer alıyor; restoranın spesiyali olan limonlu “Fettuccine al Limone”, yavaş
pişirilmiş kuzu etli “Fettuccine Agnello” ve üç çeşit mantarla hazırlanan “Fettuccine ai Funghi
di Casa” gibi lezzetler öne çıkıyor. Dileyenler günlük hazırlanan taze makarnaları evde
pişirmek üzere paketli olarak da satın alabiliyor.
40 kişilik kapasitesiyle her ihtiyaca karşılık verecek şekilde tasarlanan mekânda; açık mutfağa
karşı konumlanan chef’s table’da makarnanın taze taze kesilmesini izleyerek yemeğinizi
yiyebilir, iki kişilik bir akşam yemeği için sakin köşeleri tercih edebilirsiniz. 6 ve 8 kişilik
gruplar için ise restoranın tam kalbinde ahşabın sıcaklığı hissedeceğiniz büyük bir masa
konumlanıyor
İyi Yemeğin Samimi Hâli
La Pasta Mamma, yalnızca lezzetiyle değil, arkasındaki vizyonla da dikkat çekiyor. Dünyanın
en büyük entegre yengeç işleme tesisinin kurucusu olan Selçuk Güler, bu alandaki tecrübesini
ve girişimcilik ruhunu şimdi artizan taze makarna alanına taşıyor. Türkiye’ye soslu mısır
çerezini ilk getiren, midye dolmayı zincir mağaza formatına taşıyan ve altın çileği pazara
kazandıran Güler, insanı iki ortağı birlikte yeni bir büyüme yolculuğuna çıkıyor. “Temel
amacımız, fiyatı yüzünden lüks olarak görülen artizan taze makarnayı ulaşılabilir kılmak. Şu
anda bir İtalyan restoranında kaliteli bir makarna tabağını 1.000 liranın altında
yiyemiyorsunuz. Biz bu tabağı 400–500 lira bandında, aynı kalite ve konforda sunmak
istiyoruz” diyerek bu yeni yatırımın hedefini özetliyor.
La Pasta Mamma, casual ama rafine havasıyla özel günler için farklı bir deneyim arayan genç
profesyonellerin, keyifli ve lezzetli bir deneyim yaşamak isteyen çocuklu ailelerin,
Yeldeğirmeni‘nin tasarımla oluşan ruhunu lezzetle buluşturmak isteyenlerin yeni favorisi
olmaya hazır. Menü, mevsime göre yenileniyor ve her detay “iyi yemek” felsefesine hizmet
ediyor. İçecek kategorisinde şişelenmiş su dışında limonlu ve alkali su ve artizan limonata da
sunuluyor.
12.00-00.00 arası hizmet veren La Pasta Mamma, özellikle akşam saatleri için rezervasyon
öneriyor. La Pasta Mamma Yeldeğirmeni’nde İtalyan lezzetlerinin en sade ama en gerçek
hâliyle deneyimlemek isteyen herkesi bekliyor!
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek














