Chef’s Table Mutfak Akademisi Gastronomi Eğitiminde 15 Yıllık Tecrübesiyle Standartları Yeniliyor
Chef’s Table Mutfak Akademisi, 15 yıllık deneyimi ve yenilikçi eğitim yaklaşımıyla Türkiye’de gastronomi alanında profesyonel standartları yeniden tanımlıyor. Uluslararası arenada kabul gören eğitim modeli ve mezunlarıyla sektörün geleceğini şekillendiren Chef’s Table Mutfak Akademisi, bugüne kadar yüzlerce profesyoneli sektöre kazandırdı. 35 yıllık kariyeriyle Türkiye’de gastronomi eğitimine yeni bir ölçek getiren Şef Serkan Bozkurt, Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin küresel standartlarını belirleyen vizyonun da mimarı. Mutfağı disiplin, bilim ve yaratıcı bir üretim alanı olarak ele alan akademi, teoriyi, tekniği ve uygulamayı bütüncül bir yapıda sunarak sektörde güçlü bir referans haline geliyor.
2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Chef’s Table Mutfak Akademisi, Şef Serkan Bozkurt’un öncülüğünde Türkiye’deki ilk stüdyo düzeninde kurulan MEB’e bağlı mutfak akademisi olarak gastronomi eğitiminde farklı bir standart sunuyor. Butik mutfak eğitimi veren Chef’s Table Mutfak Akademisi, tüm dünyada bu mesleğin en üst otoritesi olarak kabul edilen Dünya Şefler Birliği WACS tarafından akredite edilirken en yüksek standartlarda eğitim veren kurumlarından biri olarak dikkat çekiyor.
Bugün uluslararası okullarla aynı seviyede kabul edilen altyapısı, mezunlarının başarıları ve sürdürülebilir eğitim metoduyla Chef’s Table Mutfak Akademisi, gastronomi eğitiminde ‘kendini ispatlamış’ bir marka olarak öne çıkıyor. Kuruluşundan bu yana uluslararası mutfak disiplinlerini yenilikçi yöntemlerle buluşturmayı amaçlayan Chef’s Table Mutfak Akademisi, sektörde gelişime açık, analitik düşünebilen şefleri sektöre kazandırmayı hedefliyor.
Mutfağın matematiği, kimyası ve tekniği içselleştiriliyor.
Akademinin en dikkat çekici özelliklerinden biri, dünyada örnek kabul edilen U düzeni atölye sistemini fiziki yapısına taşıması. Her öğrencinin kendine ait istasyonda çalıştığı, Profesyonel Aşçılık eğitimlerinde maksimum 15 kişilik sınıflarda, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik eğitimlerinde maksimum 12 kişilik sınıflarda hem teorik hem de uygulama dersleri eş zamanlı ilerliyor. Tarif ezberletmek yerine mutfağın matematiğini, kimyasını ve tekniğini içselleştirmeyi hedefleyen bu yaklaşım, profesyonel mutfaklarda fark yaratan bir bakış açısı kazandırıyor. Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin bu yaklaşımı, mezunlarının ulusal ve uluslararası mutfaklarda hızla fark yaratmasını sağlayarak akademiyi sektörde güvenilen bir referans noktası haline getiriyor.
Chef’s Table Mutfak Akademisi, profesyonel programların yanı sıra hobi eğitimleri, geniş yelpazeli workshop’lar ve yabancı turistler için İngilizce mutfak deneyimleriyle de gastronomi meraklılarını ağırlıyor. Stüdyo düzenindeki mutfakta gerçekleştirilen özel akşamlar ve kurumlara özel etkinlik çözümleri ise akademinin yaratıcı yapısını destekleyen diğer uygulamalar arasında yer alıyor.
Kapsamlı eğitim programları
Gastronomi dünyasına adım atmak, mevcut kariyerini ileriye taşımak veya uluslararası standartlarda bir eğitim almak isteyenler için Chef’s Table Mutfak Akademisi bugün güçlü bir adres konumunda. Profesyonel aşçılık, Profesyonel pastacılık & ekmekçilik ve yiyecek–içecek işletmeciliği programları, deneyimli eğitmen kadrosu ve gerçek servis ortamını yansıtan uygulama mutfaklarıyla katılımcılara kapsamlı bir eğitim süreci sunuyor. Programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler ise MEB onaylı sertifikalarını ve Dünya Şefler Birliği’nden tüm dünyada geçerli Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası (Professional Cook) alarak sektörde kendilerine yeni bir kapı aralıyor. Bu uluslararası geçerli belgeler, Chef’s Table Mutfak Akademisi mezunlarının yalnızca Türkiye’de değil, farklı ülkelerde de kariyer fırsatı yakalamasını sağlıyor.
Chef’s Table Mutfak Akademisi, 15 yıllık uzmanlığıyla yeni dönem profesyonel program başvurularını kabul etmeye devam ediyor. Uluslararası standartlarda eğitim almak ve detaylı bilgi edinmek isteyenler, Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin iletişim kanalları üzerinden akademiyle iletişime geçebilir.
Şef Serkan Bozkurt hakkında
35 yılı aşan kariyeri boyunca Michelin yıldızlı restoranlarda çalışan, uluslararası seçkin yabancı zincir otel işletmelerin mutfaklarını yöneten Şef Serkan Bozkurt, Türkiye’de gastronomi eğitimine bambaşka bir ölçek kazandıran isim olarak öne çıkıyor. Dünyanın en prestijli uluslararası mutfak yarışmalarından mutfak olimpiyatlarına, ülkeler arası gastronomi organizasyonlarına kadar pek çok platformda ülkemizi temsil eden Bozkurt, son 35 senede yemek kitapları yazıp televizyon programlarına katılarak ülkemizde şef imajı algısına büyük katkılar sağladı.
Tüm Dünyada bu mesleğin en üst otoritesi olarak kabul edilen Dünya Şefler Birliği WACS (World Association of Chefs Societies) tarafından akredite edilen ve dünyanın en yüksek standartlarında eğitim veren kurumlarından biri olan Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin bu unvanında da Bozkurt’un vizyonu belirleyici rol oynuyor. Bugün dünyanın dört bir yanında Michelin yıldızlı restoranlarda, global otel zincirlerinde ve fine dining mutfaklarda görev yapan yüzlerce öğrencisi bulunan Şef Serkan Bozkurt, geleceğin gastronomi dünyasına yön verecek şefleri yetiştiren bir lider olarak konumlanıyor.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
GÜNEŞİN BATTIĞI SON YER GÖKÇEADA
MİLANO
KARAKAS’TA ÜÇ FARKLI DENEYİM
LYON
PAPHOS
FRİG VADİSİ
BUDAPEŞTE
BARBEKÜ ÖZEL
MARSİLYA VE CALANQUES
BALTIK ESİNTİLERİYLE BÜYÜLEYEN: ÇOK SESLİ KARS SENFONİSİ
Chef’s Table Mutfak Akademisi Gastronomi Eğitiminde 15 Yıllık Tecrübesiyle Standartları Yeniliyor
Berlin’de ikinci şubesine hazırlanan SuperCoff, Avrupa’nın yeni kahve ritmini yakalıyor
Divan Yeni Yılı Zamanın Değerini Hatırlatarak Karşılıyor
Tadına Siz Karar Verin: Dr. Oetker’den Kendiniz Tatlandırın Serisi!
Duja Chalet Ski Resort’dan “Benzersiz Bir Yılbaşı” Programı