GASTRONOMİ FESTİVALİ RENKLİ AÇILIŞIYLA BAŞLADI!
– 9 GÜN BOYUNDA ŞEHİR LEZZETE, TARİHE, KÜLTÜRE VE SANATA DOYACAK!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Kültür Yolu Festivali Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) Festival Park’ta açılış konuşmalarıyla başladı. 9 gün sürecek festival boyunca şehir, gastronomi ve kültür sanat etkinlikleriyle dolu dolu bir program sunacak.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nde (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na Türkiye’den seçilen ilk şehir olan Gaziantep’te festival, 13-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan, binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim şehir Gaziantep, festival boyunca benzersiz mutfağıyla olduğu kadar kültür ve sanat etkinlikleriyle de öne çıkacak.
BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN: “GAZİANTEP MARKA ŞEHİR”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep’in yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli marka şehirlerinden biri olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Sanayisi, ticareti, ekonomisiyle öne çıkan şehrimiz, kültürü, tarihi ve gastronomisiyle de ayrı bir değere sahip. Dokuz gün boyunca konserden tiyatroya, söyleşiden gastronomi sunumlarına kadar yüzlerce etkinlik yapılacak. Gaziantep gastronomisi UNESCO tarafından tescillenmiş, beş yüzün üzerinde yemek çeşidiyle dünyada önemli bir konuma gelmiştir. Başkanımız Fatma Şahin’in öncülüğünde yapılan çalışmalarla Gaziantep gastronomide bir marka şehir olmuştur.”
BAŞKAN ŞAHİN: “GAZİANTEP GASTRONOMİDE KUTUP YILDIZI”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin önemine değinerek, şunları söyledi:
“Bu festival, herhangi bir festival değil. Bugün San Sebastian’da, Londra’da, Paris’te, Tokyo’da gastronomi adına ne konuşuluyorsa, hepsi bu salonda konuşuluyor. Çiftçisinden Michelin yıldızlı şefine kadar herkes burada. Gaziantep gastronomide odak şehir, kutup yıldızı oldu. Şehrimizde yuvalamanın bir felsefesi, bir sosyolojisi var. Bayramdan düğünlere, taziyeden çocuk dişi çıktığında yapılan hediğe kadar mutfağımızda her şey bir ritüele dayanır. 26 hanıyla, Osmanlı ve Selçuklu eserleriyle, Roma döneminden mozaikleriyle bu şehir bir medeniyet mozaiğidir.”
VALİ ÇEBER: “DÜNYA BİR EV OLSAYDI MUTFAĞI GAZİANTEP OLURDU”
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kentin yalnızca mutfak şehri olmadığını, 9 bin yıllık tarihi boyunca üst üste kurulan medeniyetlerin değerlerini bugüne taşıdığını belirtti.
Çeber, “Gaziantep’in 107 coğrafi işaretli ürünü var. Bunlardan üçü Avrupa Birliği tescilli. Türkiye’nin ilk AB coğrafi işareti de Gaziantep baklavasıdır. Dünya bir ev olsaydı mutfağı Gaziantep olurdu. Gaziantep, sadece baklava ve kebapla sınırlanamayacak kadar zengin bir gastronomiye sahip. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in önderliğinde bu değerler dünyaya tanıtılıyor” dedi.
VEKİLLERDEN FESTİVALİN ÖNEMİNİ VE DEĞERİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLATTI
Festival açılışında Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep’in gastronomiyle olduğu kadar kültür ve tarihi mirasıyla da öne çıktığını vurguladı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Gaziantep mutfağının aile birlikteliğini simgelediğini, mutfağın usta-çırak ilişkisiyle emek gerektiren bir kültür olduğunu belirtti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak ise Gaziantep’in UNESCO tescilli gastronomisiyle, baklavası ve beş yüzü aşkın yemek çeşidiyle dünyaya açıldığını söyledi.
9 GÜN BOYUNCA KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ
Festival kapsamında 50 farklı noktada yaklaşık 400 etkinlik düzenlenecek. Konserlerden tiyatroya, operadan sinemaya, gastronomi sunumlarından söyleşilere kadar geniş bir programla Gaziantep, 9 gün boyunca kültür ve sanatın yanı sıra mutfağının eşsiz lezzetlerini de konuklarıyla buluşturacak.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
HuQQabaz’da Yaz Menüsü, Günün Her Anını Lezzetli Bir Deneyime Taşıyor
CLUB MARVY’DE EŞSİZ BULUŞMA: GAULT&MILLAU TÜRKİYE ÖZEL LEZZET DENEYİMİ VE FIRAT ENGİN’DEN YENİ SERGİ
TV+ ile Açık Hava Sinema Geceleri BaşlıyorLive From The Field
70 Yıllık Kahve Tutkusuyla Versuni, Türkiye’nin Kahve Deneyimini Geleceğe Taşıyor
Bodrum Cennet Koyu’nda Zamansız Bir Kaçış Noktası: The Casa Cala Otel Kapılarını Açtı
Club Med’in Güney Afrika’daki İlk Tesisi Club Med South Africa Beach & Safari Kapılarını Açtı
GLORIA SPORTS ARENA, TRIPADVISOR TRAVELLERS’ CHOICE AWARDS 2026 İLE DÜNYANIN EN İYİ SPOR TESİSLERİ ARASINDA
Espressolab’den Minor Figures iş birliğine özel lansman
The Ritz-Carlton, Istanbul, Travel + Leisure’ın yarım milyondan fazla okurunun gerçekleştirdiği bağımsız oylamada İstanbul’un en iyi şehir oteli seçilirken, Avrupa’nın en iyi şehir otelleri arasında 6. sırada, Dünyanın En İyi 100 Oteli listesinde ise 95. sırada yer aldı.
Nobu İstanbul: Boğaz’da Beş Yıllık Bir Hikâye
Pek Food, Summer Fancy Food Show’da Vegan Lahmacununu Dünya ile Buluşturdu
Bir Masa, Beş İmza: WAM by Karma’da Bir Gault&Millau Gecesi
PEK FOOD MİLFÖY HAMURU İLE YAZ SOFRALARINDA KAT KAT LEZZET
K-Beauty’nin En Çok Konuşulan Markaları Rossmann’da
SAHNEDE KARSU, MUTFAKTA FALSER: THE NORM LE CHIC AÇILDI