CRUISE TURLARI – İLK YOLCULUK

Bu yıl, daha önce hiç olmadığı kadar yeni gemi suya indirilecek. Sizin için en iyilerini ve onlarla çıkabileceğiniz en sıradışı yolculukları derledik. Cruise endüstrisi büyümeye devam ediyor. Her sene, bir…

ADANA – Akdeniz’de Turuncu Bahar

Güneşi eksilmeyen parkları, göl kenarında günbatımları, eski tarihî sokakları ve modern bulvarlarıyla Adana’nın baharın en renkli şehri olduğuna şüphe yok. Giderek daha çok ses getiren Portakal Çiçeği Karnavalı’yla etrafına turuncu-beyaz…

Tay Mutfağı – Gastronomik devrimin eli kulağında

Her köşesinden tüten yemekleriyle Bangkok adeta bir açık hava lokantası. Son on yıldır yabancı şeflerin akınına uğrayan şehir artık sadece sokak yemekleriyle anılmayacağa benziyor. Bangkok’ta buram buram kokan sokak yemeklerine…

Mutfak Sırları

Alaçatı’da Ege lezzetleriyle yarattığı tatlarla tanıdığımız şef Yılmaz Öztürk, bahar aylarının vazgeçilmez rayihalarını mutfağımızdan uzak tutmamamızı öneriyor. 

Karim cama nefes verirse

Kendi jenerasyonunun en etkili ve üretken tasarımcılarından biri olan Karim Rashid’in Türk geleneksel cam işçiliğinden esinlenerek tasarladığı özel kadeh serisi, Anadolu’nun modern sanattan tasarıma, daha pek çok alanda dünyaya ilham…

48 SAAT VİYANA, BUDAPEŞTE, GDANSK

Viyana bir yandan asaletini korumayı sürdürürken bir yandan da Innere Stadt çevresindeki bölgelerin yükselişiyle birlikte ağır havasına dinamizm katıyor. Neubau’da Müzeler Bölgesi’ne uğrayın, Innere Stadt’ın romantik sokaklarında gezin, Leopoldstadt’taki hip…

FOOD AND TRAVEL ŞUBAT SAYISI BAYİLERDE!!!

Gezi haberleri Sele üstünde Laos, 6 durakta Durban, minikler için Londra rehberi, gizemli Nepal-Bhutan turu, Büyükada ve Kaçkarlar’da maraton heyecanı Haber Erzurum’un muazzam soğuğu eşliğinde, Palandöken’in uluslararası seviyedeki pistlerinde muhteşem…

ASLAN PAYI

Nouvelle cuisine’in doğum yeri Lyon’un mutfak kültürünün kökenleri çok daha gösterişsiz bir tarza dayanıyor. En iyi yemeklerini tatmak ve bugünün usta şeflerini yetiştiren mère’leri keşfetmek için Lyon’a uzanıyoruz.  

AŞKA GIDEN YOL BU MASADAN GEÇİYOR

Sevgililer Günü’nde sevdiceğinizi alıp şık bir restorana götürmek adettendir. Peki, bu yıl onu iyice şımartmaya, ömrünün sonuna kadar unutamayacağı bir yemeğe çıkarmaya ne dersiniz? Aşkınızı Paris’ten Bangkok’a, San Sebastian’dan Kaliforniya’ya,…

SAFARİNİN ABECESİ

Safariye çıkmayı çok istiyorsunuz, ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz? Vahşi yaşam fotoğrafçıları Kym ve Tonya Illman, Afrika’da yakaladıkları çarpıcı kareleri geçen yılın sonunda Africa on Safari adlı bir fotoğraf albümünde bir…

KAYSERİ: MAZAKA’ya dönüş

Kayseri, sırtını dayadığı görkemli Erciyes Dağı’ndaki modern kayak merkezi, onlarca farklı doğa parkuru ve antik çağlardan bugüne taşıdığı güçlü mirasla son yıllarda turizme daha güçlü sarılıyor. Dillere destan zengin mutfağı…

ÇIKOLATANIN KARANLIK SANATI

Artık çikolataya mutfağınızda gönül rahatlığıyla yer açabilirsiniz. Ödüllü çikolata ustası ve pasta şefi Will Torrent’in İngiltere’de ses getiren kitabı Chocolate at Home, çikolata sanatının trüften temper’lemeye, tüm karanlık sırlarını ifşa…

MUTFAK SIRLARI

Eataly İstanbul’un executive şefi Claudio Chinali, İtalya’da karnaval zamanını sembolize eden geleneksel lezzetleri Food and Travel okurları için yazdı.

S.Pellegrino dünyanın en yetenekli genç şefini seçiyor

S.Pellegrino 2016’da dünyanın en iyi genç şefini, 10 aya yayılan mücadele dolu bir sürecin sonunda seçiyor. Dünyanın dört bir yanından yetenekli genç şefler S.Pellegrino Young Chef yarışması ile uluslararası alanda…

FOOD AND TRAVEL TÜRKİYE OCAK SAYISI BAYİLERDE!!!

Avrupa’nın küçük dev ülkesi Monako’ya yıl boyunca gitmek için çok neden var Japonya’dan Yukon Adası’na yeni yıla yeni rotalar, turizme cömertçe açılmayı bekleyen İran, İspanya’nın güneyine mutfak kapısından bakın, Singapur…

KARDAN TATİL

Ünlü/ünsüz, kalabalık/ tenha, amatör/ profesyonel… Görkemli Alpler’in eteklerine kurulu kayak merkezleri, tüm zıtlıkları kucaklayan olanaklarıyla harika bir kayak tatili vaat ediyor.

Cümbür cemaat ST.KITTS

St. Kitts’te iyi yemek bulmak için fazla uzaklara gitmenize gerek yok. Şeker fabrikalarının temelli kapatılmasından on yıl sonra ada mutfağı, St. Kitts’in kendini yeniden keşfetmesinde temel rol oynuyor. Bugün rom,…

İSTANBUL / BASİT GÜZELDİR

İngilizcede mimariden modaya her alanda kullanılan ‘less is more’, yani az olan daha fazladır deyimi, son dönem İstanbul gastronomi sahnesinin yükselenlerini anlatmak için biçilmiş kaftan. Ünlü şeflerden işletmecilere artık herkes…

SUŞİ DATABASE

Tokyo’da düzenlenen Birinci Dünya Suşi Şampiyonası’nı fırsat bilip dünya mutfaklarının en karakterli yiyeceklerinden biri olan suşinin ilmine vakıf olmaya doğru bir adım attık.

DİKKAT PİSTİN SONUNDA YEMEK VAR!

Alpler sadece dünyanın en iyi pistlerine değil, en harika restoranlarına da evsahipliği yapıyor. Kayak takımlarını sırtlanırken motivasyonları arasında pistte hünerlerini konuşturduktan sonra nefis bir yemekle kendini ödüllendirmek olanlar buraya baksın:…

Türkiye’de kayağın kareası

Uludağ, Palandöken, Erciyes ve Kartalkaya… Türkiye’nin en ünlü dört kayak merkezinin kimi gece hayatı, kimi uluslararası standartlardaki pistleri, kimi konumu, kimi de parlak geleceğiyle dikkat çekiyor. Siz kayak keyfini nasıl…

48 SAAT / Megeve, Zell am See, Zermatt

Üç popüler kayak merkezi… Hepsi resimsi Alpler’de yer alıyor. Ortaçağ Fransız kasabası Megève, 1920’lerden beri kayakçıların radarında. Bölgenin heyecan verici ve zorlayıcı pistlerinde kendinizi sınayın. Sonra pist kenarındaki bir restoranda…

Klemantin

Mutfağınızda renk patlaması oluşturan bu kış meyvesi, tatlılara turunç aroması veya yemeklerinize hoş bir dokunuş katmak için mükemmel.

MUTFAK SIRLARI

Eataly İstanbul’un executive şefi Claudio Chinali, doğanın mucizeleri eşliğinde, kış sebzeleriyle yarattığı lezzetler üzerinden mutfakla kurduğu ilişkiyi anlatıyor.