Afyon’da İtalyan işi

Afyon’da kurulan 38°30° Çiftliği sıra dışı bir girişim örneği. Yurtdışından getirilen, yörenin doğasıyla uyumlu manda ve ineklerin yüksek kalite sütleri, İtalyan teknolojisiyle işlenerek artizan peynirlere dönüşüyor.    

48 SAAT – CANNES, MARSİLYA, NİCE

Nisan, Fransız Rivierası’nın gözdelerinden Cannes’ı kendi halinde takılırken görmek için son ay olabilir. Zira kent, önümüzdeki ay Hollywood yıldızlarıyla dolup taşacak. 11-22 Mayıs tarihlerindeki Cannes Film Festivali öncesi Hollywood yıldızlarının…

İÇİ DIŞI SENİN

Hem içinde hem dışında keyifli vakit geçirebileceğiniz kentler mi arıyorsunuz? Ürdün’ün başkenti Amman’dan artistik Cape Town’a sizin için seçtiğimiz içi başka, dışı başka güzel bu destinasyonlarda kendinizi hem şehirli hem…

EVVEL ZAMAN KASABASI – ÖDEMİŞ, BİRGİ

Hayal edin: Sanki takvimler 2000’leri çoktan aşmamış, dev apartmanlar, plazalar, arabalar etrafı sarmamış… Günün ilk ışıkları iki katlı taş evin bahçesine vurmuş; Ortaçağı aratmayan dar sokakları bol temiz hava ve…

ADANIN İKİ YÜZÜ – ZANZİBAR

Hint Okyanusu’nun bir ucunda yer alan Zanzibar, Afrika, Hint ve Ortadoğu kültürlerinin karşıtlığını taşıyan rengârenk bir ada. Bembeyaz kumlu müthiş sahilleri, meşhur baharatları ve balık ağırlıklı mutfağına adalıların misafirperverliği de…

KIBRIS’TA ERKEN YAZ

Yaz düşlerinize erkenden kavuşmak için Bahamalar’a uçmanıza gerek yok. Ne vize ne dövizle uğraşacağınız, pasaport bile değil nüfus cüzdanınızı göstererek sınırdan geçebileceğiniz Kuzey Kıbrıs altın sarısı kumsallar, berrak sular, sıradışı…

YEŞİLLER PARTİSİ

Sağlık dolu, insana kendini iyi hissettiren, kolay ve sonsuz seçenekte öğünü sevdiklerinize ve kendinize hazırlayabilmek için tek ihtiyacınız olan, mevsim yeşillikleri ve biraz hayal gücü.

Sokağın tadı Restoran Haftası’nda

Bu yıl yedinci kez düzenlenecek Restoran Haftası için hazırlıklar tamam. Nisan ayı boyunca ‘Sokak Lezzetleri’ konseptinde nefis yiyecekler ve türlü etkinlikler, İstanbul’dan Gaziantep’e yedi kentte, tatseverler halka sunulacak.

Mutfak Sırları

Yerel malzemeleri özgün tasarımlar ve modern pişirmek teknikleriyle harmanlayan şef Yılmaz Öztürk, baharda balık sofrasının inceliklerini anlattı.

Fransız ikonu Türkiye’de

Fransa’nın ikonik markalarından Fauchon’un Türkiye macerası son sürat devam ediyor. Menüye yeni eklenen tatlılarını tanımak maksadıyla markanın Ortadoğu ülkelerinden sorumlu patiseri şefi Antoine Chassonnery’le bir araya geldik.

LADUREE İLE KEYİFLİ LEZZETLER

Makaron yaratıcısı Ladurée birbirinden leziz tatları ile sizi makaronların renkli ve büyülü dünyasına çağırıyor… 1862 yılında Ladurée ailesi tarafından Paris’in ilk çay salonu olarak kurulan ve makaronları ile bir dünya…

SİNGAPUR – KUSURSUZ KARIŞIM

Singapur’un tarihi, birbiriyle hemhâl olmuş kültürlerden oluşuyor. Bu gerçek, Peranakan mutfağının çeşitli tatlarında karşınıza çıkıyor. Singapurlular üç şey için deli olduklarını söyler: yemek, alışveriş ve piyango. Nakit bakımından zengin, zaman…

Batının mavi limanı PORTO

Bir anda Ortaçağ’a ışınlayan sokaklarından modern sanat merkezlerine, cıvıl cıvıl barlarından romantik nehir kıyısına… Porto’yu keşfetmeye doyamayacaksınız. Liman kentlerinin kendine has nostaljisine, modern dünyanın tüm tatavasından uzak ritmine kapılmamak mümkün…

48 SAAT – MİLANO, ROMA, VENEDİK

Üç İtalyan. Biri yaratıcılığı, diğeri görkemli tarihi, üçüncüsü de kusursuz güzelliğiyle her dem tazeliğini koruyor. Milano, Roma ve Venedik…  Milano ülkenin finans merkezi, ayrıca dünyanın moda başkentlerinden biri. Armani, Gucci…

CRUISE TURLARI – İLK YOLCULUK

Bu yıl, daha önce hiç olmadığı kadar yeni gemi suya indirilecek. Sizin için en iyilerini ve onlarla çıkabileceğiniz en sıradışı yolculukları derledik. Cruise endüstrisi büyümeye devam ediyor. Her sene, bir…

ADANA – Akdeniz’de Turuncu Bahar

Güneşi eksilmeyen parkları, göl kenarında günbatımları, eski tarihî sokakları ve modern bulvarlarıyla Adana’nın baharın en renkli şehri olduğuna şüphe yok. Giderek daha çok ses getiren Portakal Çiçeği Karnavalı’yla etrafına turuncu-beyaz…

Tay Mutfağı – Gastronomik devrimin eli kulağında

Her köşesinden tüten yemekleriyle Bangkok adeta bir açık hava lokantası. Son on yıldır yabancı şeflerin akınına uğrayan şehir artık sadece sokak yemekleriyle anılmayacağa benziyor. Bangkok’ta buram buram kokan sokak yemeklerine…

Mutfak Sırları

Alaçatı’da Ege lezzetleriyle yarattığı tatlarla tanıdığımız şef Yılmaz Öztürk, bahar aylarının vazgeçilmez rayihalarını mutfağımızdan uzak tutmamamızı öneriyor. 

Karim cama nefes verirse

Kendi jenerasyonunun en etkili ve üretken tasarımcılarından biri olan Karim Rashid’in Türk geleneksel cam işçiliğinden esinlenerek tasarladığı özel kadeh serisi, Anadolu’nun modern sanattan tasarıma, daha pek çok alanda dünyaya ilham…

48 SAAT VİYANA, BUDAPEŞTE, GDANSK

Viyana bir yandan asaletini korumayı sürdürürken bir yandan da Innere Stadt çevresindeki bölgelerin yükselişiyle birlikte ağır havasına dinamizm katıyor. Neubau’da Müzeler Bölgesi’ne uğrayın, Innere Stadt’ın romantik sokaklarında gezin, Leopoldstadt’taki hip…

FOOD AND TRAVEL ŞUBAT SAYISI BAYİLERDE!!!

Gezi haberleri Sele üstünde Laos, 6 durakta Durban, minikler için Londra rehberi, gizemli Nepal-Bhutan turu, Büyükada ve Kaçkarlar’da maraton heyecanı Haber Erzurum’un muazzam soğuğu eşliğinde, Palandöken’in uluslararası seviyedeki pistlerinde muhteşem…

ASLAN PAYI

Nouvelle cuisine’in doğum yeri Lyon’un mutfak kültürünün kökenleri çok daha gösterişsiz bir tarza dayanıyor. En iyi yemeklerini tatmak ve bugünün usta şeflerini yetiştiren mère’leri keşfetmek için Lyon’a uzanıyoruz.  

AŞKA GIDEN YOL BU MASADAN GEÇİYOR

Sevgililer Günü’nde sevdiceğinizi alıp şık bir restorana götürmek adettendir. Peki, bu yıl onu iyice şımartmaya, ömrünün sonuna kadar unutamayacağı bir yemeğe çıkarmaya ne dersiniz? Aşkınızı Paris’ten Bangkok’a, San Sebastian’dan Kaliforniya’ya,…

SAFARİNİN ABECESİ

Safariye çıkmayı çok istiyorsunuz, ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz? Vahşi yaşam fotoğrafçıları Kym ve Tonya Illman, Afrika’da yakaladıkları çarpıcı kareleri geçen yılın sonunda Africa on Safari adlı bir fotoğraf albümünde bir…