AKDENİZ’İN MÜCEVHERLERİ
Akdeniz’in davetkâr sularında birbirinden güzel adalar yükseliyor. Peki, ama hangisine gitmeli? Profesyonel seyahat yazarları sizin için en sevdikleri Akdeniz adalarını kaleme aldı.
Akdeniz’in davetkâr sularında birbirinden güzel adalar yükseliyor. Peki, ama hangisine gitmeli? Profesyonel seyahat yazarları sizin için en sevdikleri Akdeniz adalarını kaleme aldı.
Dik yamaçlara oturmuş pastel tonlardaki neo-klasik binaların turkuaz sularla bütünleştiği Simi adası, doğa ve tarihle iç içe, huzurlu bir tatil vadediyor.
Klasik, yaratıcı, çeşitli… Amerikalıların gündelik hayatının bir parçası olan sandviç ve burgerler, köklü mutfak kültürüne sahip Avrupa ve Asyalı şefleri bile kıskandırıyor. İki harika ekmek dilimini kapın, etler, soslar, turşu ve taze sebzelerle…
Antica Locanda’nın şefi Gian Carlo Talerico, bu ay uğruna savaş verilen ekmeğin inceliklerini paylaşıyor…
Duble Meze Bar’da mezeye doyun; İstanbul’un köklü vejetaryen restoranları Parsifal, Zencefil, Helvetia; Barselona’da Roca Kardeşlerden bir adres Roca Moo ve Picadilly Circus’tan bir İngiliz klasiği Criterion…
Karaköy’den Emirgan’a İstanbul’un dört bir yanından yeni restoran haberleri…
Sadece lezzet değil ürün ve ambalaj tasarımlarıyla da insanı yoldan çıkaran ikonik Fransız markası Fauchon, Eksen Group ortaklığında Türkiye pazarına ışıltılı bir giriş yaptı.
İstanbul’un Boğaz ve Beyoğlu’nda manzaralı lezzet durakları, coğrafi işaret üzerine çalışmalar, Alaçatı’da festival…
Fransa, Umman, İspanya, ABD ve İstanbul’da yeni açılanlar…
Altı adımda Stockholm, küçük ve butik otel rehberleri, Amerika, Sagalassos ve Toskana…
Türkiye’deki konserlerin gelirleri Soma yararına toplanıyor; belgesel filmler ve yerel festivaller dünyayla hemhâl olma fırsatı tanıyor.
Aramızda Kalsın dizisinin maharetli şefi Civan rolündeki Caner Cindoruk, mütevazı karakteriyle gönül çalıyor. Turizmci Deniz Anapa, sektörün incelikleri kadar gezgin ruhunu da iyi biliyor.
İnsanlar ile mekanları birbirine bağlayan Emirates, 1 Aralık’tan itibaren Mauritius’a günde iki A380 uçuşu gerçekleştirerek rota üzerindeki kapasitesini yüzde 19 artıracak. Böylelikle Hint Okyanusu’ndaki adaya her gün fazladan 165 yolcu…
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı günlük yolcu sayısında 2014 yılının en yüksek rakamına ulaştı. Buna göre 22 Haziran tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen’den toplam 80.817 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Elde…
ANTRE Ajanda Tayland’da festival, Barselona’da konser, İstanbul’da ilginç etkinlikler Gezi haberleri Altı adımda St. Petersburg, Kemaliye evleri, Kastamonu ormanları, Vietnam’da gastronomi turu Oteller Koh Samui, Floransa, Singapur, Rhode Island, İstanbul…
Çektikleri fotoğrafları #mutfakvemutluluk hashtag’iyle Instagram’da paylaşarak yarışmamıza katılanlar arasında kazananlar belli oldu! Çektikleri fotoğrafları #mutfakvemutluluk hashtag’iyle Instagram’da paylaşarak yarışmamıza katılanlar arasında kazananlar belli oldu! Yarışma kurallarına uygun olarak yapılan paylaşımlar arasında…
Roma İmparatorluğu’nun ‘yaşayan mirası’ Split’te harikulade kumsalların yanı sıra modern yaşamla çaktırmadan kaynaşmış Roma kalıntılarını görün. Dünyanın en önemli arkeolojik sit alanları arasında bulunan Diocletian Sarayı’nı gezdikten sonra Balvice plajının berrak sularında…
Hint Okyanusu’ndaki Fransız toprağı Reunion Adası, ünlü Bourbon vanilyasının memleketi. Huzurun konforla kol kola girdiği adada sadece vanilya ve okyanus kokusu değil, uyuyan volkanlar, şekerkamışı tarlaları ve efsaneler de size eşlik ediyor.
Ekranların neşeli yüzü Saba Tümer, iş yoğunluğu nedeniyle dilediği zaman gezememekten şikayetçi, ama hayalleri büyük. Yazar Sinan Akyüz, ilhamını uzak diyarlardan alıyor.
Ziyafetlerin, estetiğin ve kadınların kenti Mantova, İtalya’nın kuzeybatısındaki Lombardiya bölgesinin gelenekleri canlı tutan modern bir kenti.
Almanya’nın Berlin ve Münih’ten sonraki yıldızı Hamburg sanat, kentsel tasarım ve restorancılık dünyasında son yıllarda öne çıkan yenilikçi, yaratıcı ve şaşırtıcı tavrıyla dikkat çekiyor.
Anneler Günü’nde mevsim meyvelerini muhteşem bir çay saati ziyafetine dönüştürmeye var mısınız? Birbirinden lezzetli merengleri, tartöletleri, ağızda eriyen ıslak kekleri sizin için nefis bitki çaylarıyla eşleştirdik ve en değerli varlığınız, biricik annenize…
Ege Denizi kıyısındaki pek çok yerin makus talihidir; ne zaman söz onlardan açılsa, “Bir gitsek de deniz kıyısında meze-balık keyfi yapsak” gibi cümleler havada uçuşur. Ayvalık da, bu klişeden nasibini alanlardan. Ama…
Şekilden şekle girebilen yetenekli mini kabakların cazibesi bir başka…