BİR BİLENE SORDUK
Gezgin Zeynep Atılgan Boneval, bizimle en içten seyahat önerilerini paylaştı. THY’nin tecrübeli basın müşaviri Dr. Ali Genç ise, 2014’te havayolları dünyasını masaya yatırdı.
Gezgin Zeynep Atılgan Boneval, bizimle en içten seyahat önerilerini paylaştı. THY’nin tecrübeli basın müşaviri Dr. Ali Genç ise, 2014’te havayolları dünyasını masaya yatırdı.
Okyanus kıyısındaki villalardan ultra şık dağ evlerine, dünyanın en güzel kaçamak noktalarındaki dayalı döşeli, rahat ve lüks evlerden dilediğinizi kiralayın, hem eğlencesi hem dinlencesi bol, unutulmaz bir tatil geçirin.
Denizin mavisini, ağ atan teknelerin önünde uzanan ağaçların yeşiline kavuşturan Sinop, adını aldığı Sinope gibi: Bazen dalgalı ve hırçın, bazen sakin ve huzurlu. Bir kez görmek ona tutulmak için yeterli.
Denizlerin yüzen saraylarından nehirlerin zarif kuğularına… Dünyayı gezmeyi bir keyif haline getiren lüks yolcu gemilerine atlayıp limandan demir almak için şimdi tam zamanı. Sektör profesyonellerine sizin için denizlerde havalar nasıl, sorduk.
Lüks bir yolcu gemisiyle Karayipler’e gitmek harika elbette, ama bir de şu transfer işi olmasa… Gemi seyahatine çıkmak için yanıp tutuşan, ama minimum telaş, maksimum keyif peşindekilerin imdadına, Türkiye çıkışlı turlar yetişiyor….
Yüzyıllar boyunca insanlığın lezzet hafızasına katkıda bulunan baharatların sihrini yeniden keşfetmenin tam zamanı.
Farklı baharat karışımlarıyla yapılan denemeler, cesur ve yoğun lezzet kombinasyonları yakalamanızı sağlar. Sayfalarımızdaki tariflerden ilham alın; özel marinasyon soslarına imza atın.
Madrid, bütün İspanya’nın buluştuğu yer. Ülkenin siyasi ve kültürel kalbi burada atıyor. Bir yandan bütün ülkenin izlerini ve etkilerini taşırken kendi içinde cesur bir kimliğe de sahip.
Neşeli sofralar için mutfağınızda yeşil minyatür devlere, yani brüksel lahanalarına yer açın.
Turkmax Gurme’de yayınlanan Doğa’dan Tatlar programının sunucusu gazeteci/aşçı Beste Önkol aracılığıyla doğaya kulak verin.
Flamingo İstanbul’un şefi Emre Şen, geçiş mevsiminde narenciyenin son demleri için leziz ve pratik öneriler veriyor.
San Sebastián’ın incisi Akelare, Amsterdam’dan bir klasik De Kas, Köprüaltı’nda Balık Noktası ve İstanbul’un en iyi kebapçıları Adana Ocakbaşı, Abrakebabra Meze Mangal, Yusuf Usta’nın Yeri
İstanbul’un en yenileri: Plus Kitchen Trump, Po’Boy, Da Mario, Brusko Girit Mutfağı ve Cento Per Cento..
Oteller Maldivler, Odessa, New York, Umman ve İstanbul’da açılan yeni oteller….
Çeşme’den organik alışveriş, La Cucina’dan ekmek atölyesi, Kaybolan Lezzetler Festivali Alaçatı’da, Paflagonya’nın lezzet sırları, eskilerden bir teknik: sulu kızartma…
Japonya’nın kiraz ağaçları çiçek açıyor, kışın yorgunluğunu atmak için spa önerileri, wi-fi dostu kentler ve Skyscanner’dan hayatımızı kolaylaştıracak seyahat ipuçları…
Baharın sıcaklığına yaraşır, hareketli bir kültür-sanat gündemi var bu ay.
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan kültür-sanat platformu TAV Galeri, gezginlerin dünyanın farklı köşelerinde çektiği fotoğrafları yolcularla buluşturdu. Sergi, TAV Havalimanları ile bağımsız seyahat iletişim platformu Gezimanya.com işbirliğiyle düzenlenen “Renkler ve Gelenekler”…
ANA KONULAR Kan portakalı / Havana / Kış sebzeleri / Safari rotaları /Sevgililer Günü dosyası /Tarsus /48 saatte Kavala, Foça, Safranbolu… ANTRE Ajanda Şubat ayının etkinlikleri, konserler, sergiler, festivaller Gezi…
Mevzubahis Afrika’ysa Brian Jackman’dan daha donanımlı çok az kişi var dünyada. İngiltere’nin bol ödüllü seyahat yazarı, ilk ayak bastığı 1974’ten bu yana çok az ayrı kaldığı kadim kıtanın en iyi…
Havana’da bir şeyler oluyor: Yaratıcı şeflerin işin başında olduğu özel işletme restoranlar gitgide artıyor; halk köklerini keşfediyor. Mutfak devrimine çeyrek kala, adanın zengin lezzet mirasına göz atın.
Kebap ve lahmacundan susamla yıkanmış tatlılara, biririnden leziz tatlarla dolu, hemen yanı başındaki baskın illerden ayrı, kendine özgü bir mutfağa sahip Tarsus. Onu asıl özel kılansa, mutfak zenginliklerini, tıpkı görkemli…
Ortaçağ’da güç ve statüyü sembolize eden kızıl güzelin en az kendi kadar renkli tarihini keşfedin. Ortaçağ’da çok pahalı olması nedeniyle zenginlik göstergesi sayılan kan portakalı,bugün hâlâ sofrada inceliği ve zarafeti…
Gurme gezginlerin mabedi İtalya’yı dilediğiniz zaman görmek, nefis restoranlarında yemek yemek için günler öncesinden plan yapmanıza gerek yok. #atlayıpgitsem diyorsanız, Pegasus Hava Yolları’nın geniş uçuş ağı sayesinde soluğu hemen İtalya’nın…