SICAK KARŞILAMA MONTREAL

Kalabalık şef nüfusu, sofistike mutfak kültürü ve zarif hamur işleriyla size sıcacık bir karşılama sunan Montreal’in mutfaktaki kimliğinin akçaağaç şurubundan daha tatlı olduğunu keşfedeceksiniz.

EVLENMEK YETMEZ

… şimdi sıra, dünya evine girişinizi kutsayacağınız tatile geldi. Peki, ama nereye gideceksiniz? Aslına bakarsanız, iş, zevkinize kalmış. Balayı tatilinizde ille de masaj olsun diyorsanız Tayland’da lüks bir resort’a, masmavi…

SÜPER KAHVALTI

Pankekler, waffle’lar, krepler… Anneler Günü’nden balayının ilk sabah kahvaltısına, en sevdikleriniz için nefis kahvaltı önerilerimiz mutluluk garantili.

10 ADIMDA SOÇİ

İstikamet Soçi! Son yıllarda kabak çiçeği gibi açılan kent, adeta herkesin ihtiyacına cevap vermek üzere yeniden tasarlandı. Denizli, bol adrenalinli, eğlenceli Soçi’yi  10 adımda tanıyın.  

@cityofizmir

Ege Genç İşadamları Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni nesil bir projeye imza atarak İzmir’i fenomen yapmaya giriştiler. Partnerleri, Instagram’ın en gözde hesaplarının sahipleriyle bütün dünyaya “vay be İzmir ne…

Gökyüzünde süzülen konfor

Singapore Airlines, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri. Premium uçuş deneyimi denilince de ilk akla gelenlerden. Singapur gibi küçük bir ülkeden çıkan dünya devinin Avrupa Bölge Müdürü Subhas Menon’la İstanbul…

MUTFAK SIRLARI

İstanbul Akaretler’deki Gile Restaurant’ın ortağı ve şefi Üryan Doğmuş, baharın körpe yeşili bezelyeye mutfağında özel bir köşe ayırıyor.

Marmaris’te elit bir yatırım

Yaz aylarında deniz, güneş ve yeşilin tonlarıyla buluşmayı tercih eden yerli ve yabancı gezginlerinin adresi Marmaris’te geri sayım başladı: 1 Haziran’da açılacak yeni ‘resort oteli’ Elite World Marmaris Otel, hizmet…

EGE’DE SEYRE DEVAM

Etstur’un 2015 sezonu için hazırladığı Çeşme ve İstanbul çıkışlı cruise turları, yaza damgasını vuracak. Yunan Adaları’nın özüne varmak, maviye doymak için o gemide siz de olmalısınız.  

48 SAAT / Dubai, Şangay, Mykonos

Eski bir Bedevi yerleşimiyken 1970’lerde petrolün bulunmasının ardından şaha kalkan ve özellikle turizm alanında muazzam bir gelişim gösteren marka ülke Dubai’de çölün güzelliklerini yaşayın, lüksle yıkanmış otellerin keyfini çıkarın. Arap…

PUGLIA HAKKINDA HERŞEY

Farklı medeniyetlerce işgal edilmesinin ödülü olarak biriktirdiği çokkatmanlı mimari hazinesi, gelenekleri koruyan, yöresel mutfağı yaşatan halkı, masalsı trulli evleri ve harika plajlarıyla Puglia kendini saklı tutmayı başarmış bir yıldız. Tabii…

Güneşin Peşinde Doğu Akdeniz

Çok şanslıyız; her mevsimi farklı kültürlerle harmanlanmış yemeklerin tadına vararak geçirebileceğimiz topraklarda yaşıyoruz. Şayet baharın en sıcak güneşini, meyvelerin en canlı renklerini, esnafın içten selamını, tarih ve yemekle dolu uzun…

Şarm El Şeyh

Sina Yarımadası’nın en turistik noktası Şarm El Şeyh’in hazineleri hem yerde, hem gökte hem de denizin altında yatıyor. Dünyanın en popüler dalış merkezlerinden birinin nefis keşiflerini haber spikeri ve programcı…

La Cucina Italiana / Özel Şef Geceleri devam ediyor!

İstanbul’un en iyi şeflerinin La Cucina Italiana okurları için hazırladığı özel menüleri servis ettiği “La Cucina Italiana Özel Şef Geceleri’ etkinliği tüm lezzetiyle devam ediyor. Nisan ayında bu kez Avantgarde…

Yeni nesil Fransız devrimi

Île-de-France bölgesinde gastronomi kuvvetleri devrime hazırlanıyor. Paris’in altından yapılma banliyösü Seine-et-Marne ve çevresindeki şeker ve peynir ustaları, bal ve gülün simyacıları, sizi devrim heyecanlarına ortak olmaya davet ediyor.

Arın da gel…

Dağ tepe demeyip saatlerce yürüyerek, saf meyve ve sebze suları içerek, şifalı yağlarla masaj yaptırarak ya da leziz İtalyan yemekleri ve yogayla vücudunuzu, ruhunuzu arındırabileceğiniz duraklar.

KÜÇÜK CANAVARLAR

En mızmız çocuk bile bu renkli vejetaryen yemeklere hayır diyemeyecek. Leziz yemekleri ister kendiniz hazırlayıp beslenme çantasına koyun isterseniz ufak canavarı mutfağa sokup birlikte hazırlayın.

MUTFAK SIRLARI

İstanbul Akaretler’deki Gile Restaurant’ın ortağı ve şefi Üryan Doğmuş, Peru mutfağının yıldızı ceviche’nin yapımının sırlarını Food and Travel’a anlattı.

Kokuların dünyası

IWSA’da düzenlenen The Nose Meets The Chef adlı eğitimde, tasarım parfümler, şef Murat Bozok’un parfümlere paralel aromalarda hazırladığı nefis yemekler, uyumlu içeceklerimiz ve parfümör Vedat Ozan’ın keyifli anlatımları eşliğinde, haz…

İstanbul’dan öğrenecek çok şey var

Nişantaşı’nın Maçka Parkı’na bakan en güzel köşesinde kapılarını açan The St. Regis Istanbul, büyük sürprizini Wolfgang Puck ve restoranı Spago ile yaptı. İstanbul’da yakaladığımız ünlü şefe İstanbul serüvenini sorduk. Avusturya…

48 SAAT Basel Luksor Singapur

Basel yüzlerce yıldır leziz tatlılar servis eden kafeleri, hip restoranlarından misafirlerini aç göndermiyor. Sanata düşkünseniz, Basel bu konuda da iddialı. Van Gogh, Monet, Cezanne, Picasso gibi büyüklerin yanı sıra metale…

Bereket adası

Karayip adası Saint Lucia’nın ziyaretçilerini sadece vanilya, ananas, papaya ve kakao ağaçlarına ev sahipliği yapan organik çiftlikleri ve bereketli toprakları değil, ada halkının son zamanlarda yeniden tanımladığı dinamik mutfak kültürü…

Sende birşeyler yap!

Son yılların yükselen trendi ‘tatilde gönüllü çalışma’. Dünya üzerinde pek çok gezgin, hem bir ülkeyi tanımak hem de seyahati sırasında dünya meselelerine kafa yorup çözümün bir parçası olabilmek için bu…

Otelde lezzet mabedi

Her başarılı otelin ardında efsanevi bir restoran vardır. Dünyanın en ünlü ve etkileyici otellerine bu sıfatlarını kazandıran, hatta ikonik şefleri sayesinde isimleri daha da önce gelen otel restoranlarını derledik.