0

DERGİMİZİN NİSAN SAYISINA TURKCELL DERGİLİK, TÜRK TELEKOM E-DERGİ VE APPSTORE VE ANDROID STORE’LARDA FOOD AND TRAVEL TÜRKİYE UYGULAMAMIZDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Kuşkonmaz

Semt pazarlarında yeşil mor parlayan kuşkonmaz baharın müjdecisi.
Rengiyle sofranıza zarif bir şıklık katarken, özgün tadıyla
yaratıcı tabaklara ilham veriyor.

Pankek Aşkına!

Dünyanın hemen her yerinde çok sevilen krep ve pankek, kahvaltıdan akşam yemeğine hem doyurucu hem de pratik bir öğün yaratmak için ideal. Sofranızı bir çok farklı bölgeden seçtiğimiz bu yaratıcı pankek tarifleriyle
çeşitlendirin.

MEVSİMİN ESRİKLİĞİ SEYAHAT ENERJİNİZİ ALMASIN!

Mevsim geçişlerinde neredeyse herkesin hissettiği bahar yorgunluğu, havadaki elektrik yüklerinin artmasıyla kendini göstermeye başladı. İşte enerjinizi arttırmak ve pozitif hissetmek için yapılması gerekenler…

BAHAR TAZELİĞİNDE BİSİKLETLE İSTANBUL

Erguvan çiçeklerinin mor elbisesini giydiği ilkbahar ayları, İstanbul’u bisikletle keşfetmenin en iyi zamanıdır. Haydi öyleyse panoramik bir seyir keyfi için basın pedallara…

IŞIĞIN ZÜMRÜT EVİ HALFETİ

Öyle bir yerindeyiz ki dünyanın; suyun, toprağın ve sokakların burada konuştuğu başka bir dil var sanki. Güneşin ilk sahibi doğuya uzanan her yol, eski defterlerin üzerine yazılan yeni bir hikâye…

GÜNEŞLİ PATİKALARDA LİKYA YOLU

Şu sıralar en güzel günlerini yaşayan Likya Yolu’nda uzun yürüyüşler zaman ister, ancak birkaç gün ayırarak da bu harika manzaralar deposunun güzelliklerinden faydalanabilirsiniz.

AŞÇININ EGE REHBERİ

Paros’un toprak kapta pişirilmiş nohut güveçlerinden Siros’un rezene ve peynirli turtalarına kadar beş Yunan adasında mutfak turuna çıkıyoruz.

DOĞAYA DÖNÜŞ

Amazon’da kedi pençesi paketleri, Dolomitlerde saman tedavileri ve İrlanda’da deniz yosunu banyoları… Köken tutkusuyla sağlıklı yaşam alanlarını keşfediyoruz.

AHLAT

Bitlis’in UNESCO dünya kültür mirası adayı ilçesi Ahlat, taştan yapılmış kilimleri andıran dev anıt taşlarıyla Anadolu’nun orhun Abideleri’ne ev sahipliği yapıyor. Yerel yemek çeşitliliği yönünden zengin olan Ahlat’ın
gözdesi, Bitlis usulü büryan kebabı. Ayrıca “kilorik” denilen köfteli çorba, çorti taplaması, “harise” adı verilen keşkek, kenger turşusu, tuzda inci kefali ve murtuğa helvası yöreye özgü lezzetlerden.

GRAZ

Diğer tarafta Avusturya’nın Güneydoğu Steiermark eyaletinin zarif
başkenti Graz, Alp geleneklerini Akdeniz etkileriyle birleştiren canlı bir şehir.

COMPOSTELLA

Büyüleyici eski kent, rustik şarap barları ve şık teraslarla dolu. Ayrıca eğlenceli sokaklar arasında Barok ve Rönesans mimarisinin
muhteşem örnekleri göze çarpıyor. Şehir, Mur Nehri’nin her iki yakasında, Kale Dağı’nın eteklerinde uzanıyor. Öte yandan Santiago de Compostela’da birinci sınıf deniz ürünlerini denemek, ikonik katedrali görmek ve şehirdeki kültürel etkinliklerden birini ya da birkaçını seçmek için dört mevsim canlı, tarihi meydanına uğrayın. Pulpo á feira sipariş edin ve erliler gibi yaşayın.

BİR BİLENE SORDUK: AHMET DEDE

Baltimore Westcork’taki restoranı ve minimum atık yaklaşımıyla bu yıl İngiltere ve İrlanda genelinde toplamda beş restorana verilen Michelin yıldızından birinin almaya hak kazanan Şef Ahmet dede’ye başarısının sırrını sorduk.

↑ Back to top