0

Uzun süredir seyyahları mutfağına çeken, Michelin denetçilerinin sevgili kenti San Sebastián’da sadece fine dining deneyimi hedeflemeyin. Kentin mutfak devrimi, yeni nesil şefler sayesinde hızla devam ediyor.

Yirmi yıldan uzun bir süredir Bask kenti San Sebastián’da yaşayan gastronomi rehberi Gabriella Ranelli “Burada insanlar kafayı yemekle bozmuş” diyor. “Başka ülkelerde binaların arasında tenis kortları ve spor salonları bulunur; burada ortak mutfaklar var.

İspanya’nın diğer bölgelerinde çocuklar büyüyünce futbolcu olmak ister; buradakiler şef olmak istiyor.”

Her yaştan şefin gelenekle yeniliği aynı potada erittiği dinamik bir yemek kültürüne sahip San Sebastián. Kişi başına düşen Michelin yıldızlı restoran sayısında dünya birincisi. Mugaritz ve Arzak sayesinde, San Pellegrino’nun ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesinin ilk 10’unda iki sıra kapmış tek kent.

San Sebastian

Bu başarıları nedeniyle dünyanın her yerinden gastronomi gezginlerinin gözleri İspanya’nın kuzey sahilinde, Fransa sınırına yirmi kilometre mesafedeki bu küçük, zarif kentte. San Sebastián’ın, kent merkezi ve çevresinde kümelenmiş on beş Michelin yıldızlı mekânının cazibesi tüm dünyanın yüksek topuklu gastronomi düşkünlerini kente çekse de, daha az stilize edilmiş yemekleri seven ve bütçesi nispeten daha dar olan gurme seyyahlar da burada tatmin olabiliyor.

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.