0

Hiçbir şey mevsim ruhunu kestane kadar iyi yakalayamaz! Bu eşsiz kabuklunun koku ve aromasıyla dolu bir yılbaşı hayali kuruyoruz.

Kestane, tarihte bilinen en eski gıda malzemelerinden. Temel bir karbonhidrat kaynağı ve hayli besleyici. İlk insanların henüz arpa, darı yokken bolca kestane tükettiği, hatta ilk meyve tatlısının bala batırılan kestaneler olduğu söyleniyor. Türk mutfağının sevilen tadı ‘kestan kebap’ için meyveler yüksek ateşte kavrularak pişiriliyor. Haşlaması da makbul. Kestane, Osmanlı Dönemi’nde şaşalı saray mutfağının da vazgeçilmez malzemelerindendi. Padişahların pilav ve çorbalarından eksik olmadığı gibi, salatalarda da kullanılmış. Özellikle av etlerine, hindi ve kuzuya yakıştırılan, haşlama sebzelere de kendine has bir tat katan kestane bugün et yemeklerinin modern yorumlarında da karşımıza çıkıyor. Ancak kesin olan bir şey var ki, kestane tatlı dünyasının yıldızı. Kestaneli pastalar, cheesecake’ler, tartlar, ekler, çikolatalar ve tabii ki kestane şekeri hemen tüm dünya mutfaklarında karşımıza çıkar.

DEVAMI VE BÜTÜN TARİFLER FOOD AND TRAVEL TÜRKİYE ARALIK SAYISINDA…
↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.