İzmir'e Gitmek İçin Bir Neden Mi Arıyorsunuz?
Lipsos Otel
Gün geçmiyor ki besinlerle ilgili can sıkıcı bir haber çıkmasın. Aklımızda hep hormonsuz mu, ekolojik mi, çiftlik balığı mı gibi sorular var. Neyse ki bu arayış sayesinde yepyeni yerler keşfediyoruz. İzmir'in az bilinen köşelerinden birinde balığını kendi tutan, tavuklarının yumurtasını tüketen, odun ateşinde ekmeğini pişiren, sebzesini meyvesini yetiştiren, reçelini, pekmezini kaynatan, zeytinini, tereyağını, yoğurdunu ve peynirini yapan bir yer var. Ata'nın Yeri olarak da bilinen Lipsos Otel, bakir Karaburun kıyılarından birinde, doğal yaşam adına büyük işler başaran küçük bir otel. Ne zaman giderseniz Ata Soyak ve Erol Serçe'nin daha o gün tuttuğu balıklardan, şansınız varsa ıstakoz ve böceklerden tadabilirsiniz.

"Buraya bir kadın eli değmiş" dedirten, dergimizin eski yemek editörü Evren Mutlu (artık Evren Soyak), konuklarını misafi rperverliğiyle ağırlıyor. Adabeyi buğulamayı, çipitalı yumurtayı, şevketlibostanlı fener kavurmayı ve arapsaçlı balık köftesini tatmak için baharı kaçırmayın. Yumurtanın gerçek rengini unutanlar, Lipsos kahvaltısında hatırlayacaklar. Ege otlarıyla hazırlanmış börek, yazın bahçeden kendi ellerinizle toplayacağınız salatalık, domates, biber ve otlar kahvaltıyı şölene çeviriyor. Yılın bereketli yağmurlarının ardından otlar coşmuş, tavuklar daha çok yumurtlamış, trollerden kaçabilen balıklar kendini küçük balıkçının kovasına atmışken bu keyfi kaçırmayın. Mavi panjurlu nostaljik bir evin kaneviçe örtülü yataklarında yatarken, dalga sesinden başka bir şey duymayacağınız kesin.

Tavsiye:
Karaburun'da İskele Caddesi'nde yer alan Kalyon Restaurant (0232 731 34 43; www.kalyonpansiyon.com) balık, özellikle kalamar keyfi yapmak için en ideal restoranlardan biri.

Neden gitmeli?
Denize üç metre mesafedeki mütevazı bir Ege evinde bakir doğanın ve taze deniz mahsullerinin tadını çıkarmak için. Bölgenin bol oksijenli havası sayesinde azıcık uyku size yetecek.

Detaylar
: Kişi başı konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği dâhil 85 TL. Sadece kahvaltı (kişi başı 15 TL) ya da akşam yemeği için de gidebilirsiniz. Karaburun Yeniliman sahili, İzmir (0232 735 43 64).





Fermanagh Lordu
Kuzey İrlanda'nın pek çok köyünde geçmişin izlerini görebilirsiniz. ...
 
Ak Kiraz, Bal Kiraz
Ak kirazı keşfedin...
 
Trabzon'dan Kars'a
Doğu Anadolu'nun zorlu hayat şartlarının ...
 
 
Yeni
Haberler
Çok Okunan Haberler
 
 
Gezilecek yeni yerler ve tadılacak yeni lezzetler mi arıyorsunuz ? Doğru yere geldiniz.
 
Copyright © 2006- 2008 - Tüm hakları saklıdır. Ciner Gazete Dergi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üretim ve Tasarım CBG