Haliç kıyısında yer alan Hotel Daphnis, aslına sadık kalınarak restore edilen dört Rum evinden oluşuyor. Bir cephesi tarihi Fener Sokağı'na, diğer cephesi Haliç'e bakan butik otelin her biri farklı dekorasyona sahip 16 odası var. Duvarlarındaki kalem işlerinden ahşap kapılarına, tavan ve yer döşemelerine kadar her şeyin anısına sadık kalınarak restore edildiği 110 yıllık binada, tulumbalar, renkli camlar, lambalar, mermer lavabolar bugün hala kullanılıyor.
Şehrin ticari, kültürel ve turistik merkezlerine yakın olan Hotel Daphnis, Haliç kıyısındaki eski bir İstanbul mahallesinin sessiz ortamında geçmişle bugünü bir arada yaşatıyor. Geçmişten günümüze İstanbul mutfağını tüm karakteristik özellikleriyle yansıtmaya çalışan
Kozz Haliç Restaurant, otelin giriş katında hizmet veriyor. Restoranın menüsü annelerimizin mutfağından unutulmuş saray tarifl erine, çocukluk sofralarımızdan günümüzün modern yorumlarına, farklı seçeneklerden oluşuyor. İki kişi için oda-kahvaltı, 90 Euro'dan başlıyor.
Hotel Daphnis, Sadrazam Ali Paşa Caddesi No: 26 Fener-İstanbul
0212 531 48 58
www.daphnis.com.tr