0

DERGIMIZIN MAYIS SAYISINA TURKCELL DERGİLİK, TÜRK TELEKOM E-DERGİ VE APPSTORE VE ANDROID STORE’LARDA FOOD AND TRAVEL TÜRKIYE UYGULAMAMIZDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

ANTRE

Küresel ısınma yüzünden yakın gelecekte sular altında kalacak, Büyük Okyanus’un ortasındaki minik ada Tuvalu

OTELLER

Karayip Denizi’nde Güney Afrika’ya, farklı beklentilere cevap verecek sıra dışı oteller hayallerimizi süslüyor

YEMEK HABERLERİ

Filizlendirme tekniği, turnayemişi mucizesi,bahar otları ile şölen, avokadolu çikolatalı kurabiye, şeker yerine hurma tozu, evde yapmanız için kolay melek keki ve granita tarifleri

HABER

Yeme içme sektöründe olumsuzlukları ve kaygıları bir yana bırakıp pandemi zamanı harekete geçen, ilham veren girişimler…

MERCEK ALTINDA

Mutfaktaki becerilerimizi geliştirmemize imkân tanıyan bu olağandışı zamanlarda, Ferran Adria’dan Nobu Matsuhisa’ya dünyanın en önemli şeflerine mutfak sanatlarının inceliklerini, tat simyasına dair ilhamlarını sorduk

YEMEK

YAKIN PLAN

Günlerimizi mutluluk, lezzet ve samimiyetle doldurmak için kekten daha iyi ne olabilir? Kimi kolay kimi ustalık isteyen, ama her şekilde etkileyen kek tariflerine göz atın

DÜNYA MUTFAĞI

Amerika’dan Vietnam’a, dünyanın dört bir yanından mütevazı pankek tarifleri, kahvaltılarınızı sıradanlıktan kurtaracak ve egzotik sofralara dönüştürecek.

GURME SEYAHAT

HUZUR KIRSALDA

Québec’in Doğu Kasabaları, hayli zengin bir doğa, kırsal hazineler ve Kanada’nın en kaliteli ürünlerini barındırıyor. Hepsini yüceltense bölgenin işlerine hakim zanaatkârları, girişimcileri ve üreticileri…

HAYAL KURDURAN LEZZETLER

Yeniden yola çıktığımızda, aklımızda ve elbette damağımızda kalıcı yer edinen Kastamonu, Tarsus, Tire, Van ve Tokat’tan en özel lezzet durakları

GÜNEYDEKI SIĞINAK

Koronavirüsle mücadelesiyle bütün dünyanın takdirini kazanan Yeni Zelanda’nın güneydoğusundaki küçük kent Dunedin, dolgun istiridyeleri, taptaze deniz ürünleri, İskoç ve Maori atalarından gelen mutfak kültürleriyle gurmelerin odağında

SEYAHAT

Doha’da, Taipei’de ve hatta Koronovirüs’ten en acı şekilde etkilenen İtalya’nın Montalcino kentinde hayatımızın normalleşmesiyle kapılarını yeniden açmayı bekleyen muhteşem gurme konaklama adresleri

UZAK DİYARLAR

Fotoğraf sanatçısı Steve McCurry’nin çarpıcı kareleri ve tarihçi William Dalrymple’ın kelimeleri eşliğinde, farklı inançlara sahip ama yaşadıkları topraklara duydukları sevgi ve saygıda buluşan halkıyla Hindistan…

SAFARİ DOSYASI

Avustralyalı vahşi yaşam fotoğrafçıları Kym ve Tonya Illman, eksiksiz bir safari deneyimi yaşamak isteyenlere harika bir rehber sunuyor

48 SAAT

Birbirinden farklı karakterlerde dört bölgeden, Avustralya, Asya, Afrika ve Krayipler’den 12 kent

BİR BİLENE SORDUK

Yeni İskandinav mutfağının önemli temsilcisi elBulli’den İsveçli şefi Niklas Ekstedt, yemek ruhunu, bahara özel malzemeleri ve Stokholm’ün en iyi duraklarını anlattı

TARİF DEFTERİ

  • Tart-a-misu
  • Yemişli tereyağlı tart hamuru
  • Mascarpone-zabaione
  • Çikolatalı sponge kek
  • Çikolatalı mus
  • Baharatlı hurma karamelli ve yerfıstığı kıtırlı çikolatalı mus tart
  • Tereyağlı hurma karameli
  • Kavuzlu tam buğday unlu havuçlu kek
  • Çikolata, portakal ve bademli kek
  • Kahveli tepsi keki
  • Domatesli kinoa ve karabuğday unu pankek, yumurta ve salçalı yoğurt eşliğinde
  • Farinata pankek, pesto soslu-deniz tuzlu ve biberiyeli-kırmızı soğanlı
  • Bánh xèo (Vietnam usulü pankek), karides ve kıtır sebzeler eşliğinde
  • Cong you bing (Çin usulü taze soğan pankeki), soya sosu ve acı dip sos eşliğinde
  • Kuku sibzamini (İran usulü safran ve tatlı patates frittata), yoğurt sos eşliğinde
↑ Back to top