MUTFAK SIRLARI

Sardunya Karaköy’ün yetenekli ve işine aşık mutfak şefi Çiğdem Alagök Coşkun, bize içimizi festival heyecanı dolduran malzemeleri anlattı.

48 SAAT – Kopenhag Oslo Stockholm

Bahar güneşinin keyfini şık İskandinav kentlerinde çıkarın. Her köşesinde yeni bir gurme restoranı ya da tasarım butiği açılan Kopenhag’da modern tasarımın nadide örneklerini inceleyin ve Tivoli Bahçeleri’nin panayır havasını soluyun….

Fransa’da FAST FOOD

Motorların gürültüsüne karışan tabak çanak sesleri, Le Mans’ın araba yarışından ibaret olmadığını gösteriyor. Cesaret ve dayanıklılık testini, gecelere kadar süren bir ziyafet eşliğinde tamamlayın.  

CÜMBÜR CEMAAT TATİLE

Ailece ya da arkadaşlarla beraber tatile çıkarken konaklama için önünüzdeki tek seçenek oteller değil. Hırvatistan’dan İskoçya’ya, sizin için Avrupa’da tatilinizi unutulmaz kılmak için her şeye sahip villaları seçtik.

Hayat üfleyen İDA

Eteklerindeki dev ormanlardan nefes kesen zirvelerine, karakterli dağ köylerinden kendine has lezzetlerine Kazdağları, saymakla bitmeyecek onlarca güzelliği kayıtsız şartsız kucağımıza bırakıyor. Onu korumak ve yıpratmamak yazık ki sadece insanın elinde.

Özgürlük mutfağı

Yeni nesil dişi yeteneklerin New York mutfak sahnesinin kalbini fethetme zamanı geldi. Kendilerine Büyük Elma’dan koca bir dilim koparan olağanüstü kadın şeflerle tanışın.

DOĞAYA DÖNÜŞ

Giderek koca bir şantiyeye dönüşen büyük şehirden uzaklaşıp, aslında bir parçası olduğunuz, ama ne zamandır unuttuğunuz doğayla kucaklaşmak için bahardan iyi mevsim olamaz. Özellikle İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar için Batı…

PİKNİK HAVASI

Şerbetli mayıs güneşi israfa gelmez. Sevdiklerinizle birlikte temiz havanın tadını çıkartmak için piknik sepetinizi verdiğimiz bu özel ve pratik tariflerle doldurmaya ne dersiniz?

Tarsus hepimizin

Sahip olduğu sayısız tarihî zenginlikle bir kez ziyaret edeni kendisine hayran bırakan Tarsus, bölgenin sivil toplum kuruluşları önderliğinde düzenlenen Tarsus Benim platformuyla turizmde yeni bir döneme adım attı.

Kararlı ve güvenilir

Nissan’ın Pick-Up pazarındaki başarılı temsilcisi Navara, geçen yıl segmentinde çıtayı yükselterek yenilenmişti. Başarısını Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen törende aldığı 2016 Uluslararası En İyi Pick-Up Ödülü’yle tescilledi. Hayatımızda en çok hissetmek…

Frankie’de sokak yemekleri

Nisan ayı boyunca devam eden Restoran Haftası’nda bu yılın teması sokak yemekleriydi. Food and Travel olarak Frankie’de verdiğimiz özel davette, yaratıcı yorumlarla başka bir boyuta geçmiş nefis lezzetler tattık. 

Afyon’da İtalyan işi

Afyon’da kurulan 38°30° Çiftliği sıra dışı bir girişim örneği. Yurtdışından getirilen, yörenin doğasıyla uyumlu manda ve ineklerin yüksek kalite sütleri, İtalyan teknolojisiyle işlenerek artizan peynirlere dönüşüyor.    

48 SAAT – CANNES, MARSİLYA, NİCE

Nisan, Fransız Rivierası’nın gözdelerinden Cannes’ı kendi halinde takılırken görmek için son ay olabilir. Zira kent, önümüzdeki ay Hollywood yıldızlarıyla dolup taşacak. 11-22 Mayıs tarihlerindeki Cannes Film Festivali öncesi Hollywood yıldızlarının…

İÇİ DIŞI SENİN

Hem içinde hem dışında keyifli vakit geçirebileceğiniz kentler mi arıyorsunuz? Ürdün’ün başkenti Amman’dan artistik Cape Town’a sizin için seçtiğimiz içi başka, dışı başka güzel bu destinasyonlarda kendinizi hem şehirli hem…

EVVEL ZAMAN KASABASI – ÖDEMİŞ, BİRGİ

Hayal edin: Sanki takvimler 2000’leri çoktan aşmamış, dev apartmanlar, plazalar, arabalar etrafı sarmamış… Günün ilk ışıkları iki katlı taş evin bahçesine vurmuş; Ortaçağı aratmayan dar sokakları bol temiz hava ve…

ADANIN İKİ YÜZÜ – ZANZİBAR

Hint Okyanusu’nun bir ucunda yer alan Zanzibar, Afrika, Hint ve Ortadoğu kültürlerinin karşıtlığını taşıyan rengârenk bir ada. Bembeyaz kumlu müthiş sahilleri, meşhur baharatları ve balık ağırlıklı mutfağına adalıların misafirperverliği de…

KIBRIS’TA ERKEN YAZ

Yaz düşlerinize erkenden kavuşmak için Bahamalar’a uçmanıza gerek yok. Ne vize ne dövizle uğraşacağınız, pasaport bile değil nüfus cüzdanınızı göstererek sınırdan geçebileceğiniz Kuzey Kıbrıs altın sarısı kumsallar, berrak sular, sıradışı…

YEŞİLLER PARTİSİ

Sağlık dolu, insana kendini iyi hissettiren, kolay ve sonsuz seçenekte öğünü sevdiklerinize ve kendinize hazırlayabilmek için tek ihtiyacınız olan, mevsim yeşillikleri ve biraz hayal gücü.

Sokağın tadı Restoran Haftası’nda

Bu yıl yedinci kez düzenlenecek Restoran Haftası için hazırlıklar tamam. Nisan ayı boyunca ‘Sokak Lezzetleri’ konseptinde nefis yiyecekler ve türlü etkinlikler, İstanbul’dan Gaziantep’e yedi kentte, tatseverler halka sunulacak.

Mutfak Sırları

Yerel malzemeleri özgün tasarımlar ve modern pişirmek teknikleriyle harmanlayan şef Yılmaz Öztürk, baharda balık sofrasının inceliklerini anlattı.

Fransız ikonu Türkiye’de

Fransa’nın ikonik markalarından Fauchon’un Türkiye macerası son sürat devam ediyor. Menüye yeni eklenen tatlılarını tanımak maksadıyla markanın Ortadoğu ülkelerinden sorumlu patiseri şefi Antoine Chassonnery’le bir araya geldik.

LADUREE İLE KEYİFLİ LEZZETLER

Makaron yaratıcısı Ladurée birbirinden leziz tatları ile sizi makaronların renkli ve büyülü dünyasına çağırıyor… 1862 yılında Ladurée ailesi tarafından Paris’in ilk çay salonu olarak kurulan ve makaronları ile bir dünya…

SİNGAPUR – KUSURSUZ KARIŞIM

Singapur’un tarihi, birbiriyle hemhâl olmuş kültürlerden oluşuyor. Bu gerçek, Peranakan mutfağının çeşitli tatlarında karşınıza çıkıyor. Singapurlular üç şey için deli olduklarını söyler: yemek, alışveriş ve piyango. Nakit bakımından zengin, zaman…